Vesti

NICK CAVE & WARREN ELLIS U IME PRIRODE

today23. decembar 2021.

Background

Nick Cave i njegov dugogodišnji saradnik Warren Ellis, član benda The Bad Seeds, objavili su novi album „La Panthere des Neiges“ (Snežni leopard) za izdavačke kuće Invada i Lakeshore, koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi. Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds prvi su hedlajneri EXIT festivala 2022, a na Petrovaradinsku tvrđavu stižu 8. jula.

Cave i Ellis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata. Album se sastoji od 13 numera, među kojima preovladavaju zavodljivi orkestarski aranžmani koje upotpunjuju Cave-ova šaputanja, dok se one sa vokalom zovu „Les Cerfs“ (Jeleni) i „We Are Not Alone“ (Nismo sami).

Dokumentarac „La Panthere des Neiges“ (Snežni leopard) prati Vincenta Muniera, poznatog svetskog fotografa i romanopisca Sylvaina Tessona kroz njihovu avanturu na Tibetanskoj visoravni, tokom koje tragaju za neuhvatljivim snežnim leopardom, ugroženom vrstom. Premijera ovog filma je 22. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Warren Ellis je izjavio da mu je rad na ovom projektu jedno od omiljenih iskustava ikada i da postoji nešto u srži filma što vas uvlači unutra.

„Film je zaslužio da ima svoj lični, muzički glas. Na kraju smo napravili, prema mom mišljenju, jedan od najlepših filmskih projekata na kojima samo ikada radili. Zvezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo videli. A čovek oseća poštovanje i divljenje“, kaže on.

Početkom godine Nick Cave i Warren Ellis objavili su zajednički album „Carnage“ koji se sastoji od osam pesama, a dvojica muzičara su ih napisali i snimili tokom karantina. To je bio prvi projekat koji su objavili kao duo, iako već skoro 30 godina Cave i Ellis sarađuju, kako u grupi Bad Seeds, tako i na soundtrack projektima.

Krajem oktobra Nick Cave & The Bad Seeds objavili su dugo očekivani album „B-Sides & Rarities Part II“ – dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Nick Cave i Warren Ellis, a izašla je 16 godina nakon veoma hvaljene prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije.

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds, jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, zagrmeće sa Glavne bine EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine, i nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarskih imena na Exitu. U godini povratka velikih koncerata, gostovanje Nicka Cave-a u Srbiji zauzima sam vrh najvažnijih muzičkih događaja sezone.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, u prodaji su po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara. U prodaji su i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

FOTO: GOSHA RUBCHINSKIY

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

KAD SE NE ,,VIDI“ NAJBOLJE TU SU ,,NAOČARE ZA SRCE“

Sana Garić video singlom „Zlatne noći“ predstavlja novi album „Naočare za srce“ koji je tu od 17. decembra! Poslednjih godinu dana izdanje su najavljivali singlovi ,,Deo sebe”, ,,Sobe” i ,,Ovaj put”, oni su nagovestili da Sana radi na vrlo pitkom i radiofoničnom albumu koji veoma dobro komunicira sa aktuelnim svetskim synth pop trendovima. „Na jedan simboličan način sam naziv albuma poručuje šta mislim da nam je svima potrebno u vremenu […]

today22. decembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA