Vesti

NEMANJA RADULOVIĆ, VEČERAS POD OTVORENIM NEBOM TAŠMAJDANA, SVIRA ,,ROOTS“

today3. jul 2023.

Background

Violinista Nemanja Radulović u okviru svetske turneje nastupiće tokom leta u Beogradu i u gradovima širom Srbije. Preko Amerike i dalekog Japana, Radulović će na turneiji promovisati album „Roots“ (Koreni) koji je već osvojio publiku širom sveta.

Nemanja Radulović će zajedno sa svojim orkestrom Double Sens nastupiti večeras, 3. jula u Beogradu na Stadionu Tašmajdan, a posle toga i u Kraljevu (u nedelju, 9. jula), Čačku (11. jula).

Publika će tokom koncerata u Beogradu, Kraljevu i Čačku moći da nabavi svoj primerak albuma „Roots“, dok će se najomiljeniji srpski violinista, nakon nastupa, družiti sa svojim vernim fanovima i potpisivati album.

Album „Roots“ je izdanje štampano na vinilu ekskluzivno za tržište Srbije zahvaljujući saradnji koju izdavačka kuća Mascom ima sa partnerima iz Warner Classics. Ovo specijalno izdanje ima sedamnaest pesama koje su ukorenjene u različitim tradicijama sveta, od romske, srpske i makedonske, sve do japanske.

Nemanja Radulović je povodom izlaska ovog albuma izjavio: „Tokom perioda pandemijskog zaključavanja imao sam vremena da razmišljam o muzici. Pokušao sam da je stvaram, pokušao sam da vežbam ali nisam mogao. Međutim, shvatio sam koliko muzika može da poveže ljude, kroz svoju nevinu radost. Bilo je sasvim očigledno da je to jedino što mogu da ponudim svetu s obzirom na novonastalu situaciju. Moja namera je bila da svet ujedinim kroz muziku i to kroz tradicionalnu iz koje je klasična muzika potekla. Pesme koje sam izabrao za ovaj album su meni lično veoma drage i sve su vrlo intimne. Želim da svako od vas kroz ovu muziku otkrije svet u kome ne postoje granice“.

FOTO: Cover album ,,Roots“

Više o albumu „Roots“ možete videti na mascom.rs sajtu.

FOTO: Sever Zolak

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NOVI SINGL ARTAN LILIJA ,,HARDKOR I PANK“

Novi singl Artan Lilija, 9. po redu sa 3. albuma nastao u saradnji sa Zoranom Marinkovićem, frontmenom i pevačem grupe Bjesovi, koji je otpevao prateće vokale u pesmi. Video spot za pesmu u produkciji Nikole Vranjkovića i Marka Beninija je u jednom kadru snimio Miodrag Cicović.     FOTO: Braca Nadeždić     "Veliko nam je zadovoljstvo i čast da predstavimo naš novi singl nastao u saradnji sa Zoranom Marinkovićem, […]

today29. jun 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA