Vesti

,,NEKA DANAS POPRAVI JUČE“ – NOVA PESMA KRAJNJEG SJEVERA O ČOVEKU I GRADU

today17. april 2024.

Background

Nakon što su se prošle godine predstavili publici sa prvim singlom, podgorički kvartet Krajnji sjever objavio je novu pesmu. „Neka danas popravi juče” naziv je nove audio trake ovog sastava.

Drugi singl grupe Krajnji sjever na dramatičan način opisuje usamljenost u gusto naseljenoj sredini, ali i podseća da je za promenu dovoljan trenutak.

„I ova pjesma, kao i prethodna, donosi jednu univerzalnu temu. Identifikacija sa njom je laka. Novo vrijeme i ubrzani tokovi razvoja donijeli su brojne prepreke kada se radi o komunikaciji. Naročito onoj koja bi mogla izroditi nešto kreativno. Svi smo u potrazi za tim ‘susretima koji bi mogli donijeti snove i stvaranja’“, kažu iz benda.

Grupa Krajnji sjever novim singlom izražava intimnu vezu između pojedinca i grada, istovremeno ističući koliko je lako zanemariti lepotu trenutka usred gužve i buke. Pesma „Neka danas popravi juče“ ne samo da nas pokreće na razmišljanje o svojim životima u gradu, već nas i podstiče da se osvrnemo na male trenutke koji često prolaze neprimećeni, a imaju moć da nam donesu značajne promene.

Iako govori o (ne)snalaženju u vrtlozima dnevne rutine, „Neka danas popravi juče“ samim naslovom, ali još više građenjem pozitivnog naboja muzikom i aranžmanom zaista odslikava dolazak novog jutra, a sa njim i novih ideja. I susreta.

Vizual za novi singl je, kao i prošlog puta urađen u DIY varijanti, a KS objašnjava i zašto. „Mnogo nam se sviđa takav pristup u postepenom kreiranju audio vizuelne slike nečega što će jednog dana biti album. Pokušavamo da svom zvuku damo i neke zanimljive i nepretenciozne kadrove. Naravno da velika produkcija znači puno, posebno novim bendovima, ali nas potpuno ispunjava kada se igramo na polju između taktova i frejmova. Uradi sam estetika je zbog razvoja tehnologije prilično zapostavljena. Drago nam je da je makar malo održimo u životu. Za sada nam takav način izražavanja potpuno odgovara“, rekli su iz benda.

Prvi singl „Grad“ bend je objavio u maju prošle godine. Pesma je za kratko vreme bila jako zapažena, a na hrvatskom portalu muzika.hr proglašena je hitom nedjelje od strane slušalaca. Iz bend poručuju da će se na sledeći singl čekati dugo.

Bend čine gitarista Ivan Mrdak, bubnjar Đorđe Sulaver, klavijaturista Ivan Andrijašević i basista Dragan Lučić.

Pesma je snimana u studiju Stivi. Produkciju potpisuje Stefan Pantović.

Dron: Danilo Ćulafić

Fotografija na naslovnoj strani: Kirill Lazarev

FOTO: Promo materijal / Cover

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

POZNAT REGIONALNI ŽIRI KOJI ODLUČUJE O ŠESTOJ NAGRADI MILAN MLADENOVIĆ

Poznat je regionalni žiri koji odlučuje o šestoj Nagradi Milan Mladenović! Konkurs za Nagradu biće otvoren 1. maja 2024. Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno 21. septembra 2024, na Milanov rođendan, dodeliti šestu Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem sastavu, ali uvek regionalnom. O Nagradi Milan Mladenović 2024 odlučivaće: Anja Rupel (Slovenija), […]

today16. april 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA