Vesti

NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ 2023 BIĆE DODELJENA U MAKARSKOJ

today16. avgusta 2023.

Background

Nagrada Milan Mladenović tradicionalno će biti dodeljena 21. septembra, na Milanov rođendan, ali ovoga puta ne u Beogradu, već u Makarskoj.

,,Nagrada Milan Mladenović je regionalnog karaktera, i otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da dobitnike proglašavamo u različitim gradovima na teritoriji bivše Jugoslavije, na mestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milana. Zahvaljujući inicijativi Grada Makarska, Turističke zajednice Grada Makarska i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće“, kažu u Zadužbini Milana Mladenovića.

Peta Nagrada Milan Mladenović biće dodeljena 21. septembra 2023. u Malakološkom muzeju u Makarskoj, gradu od izuzetne važnosti za Milanovo odrastanje. Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, živeo je u Sarajevu i Beogradu, a leta je od rođenja, pa sve do ratnih ‘90tih provodio u Makarskoj, rodnom mestu njegove majke Danice.

Žiri Nagrade Milan Mladenović 2023 u sastavu Ana Đurić Konstrakta (muzičarka), Branka Glavonjić (autorka i urednica emisije „Bunt“), Boris Lajner(muzičar), Zoran Predin (muzičar)i Marko Šelić Marčelo (pisac i muzičar) prvo je izglasao 12 finalista od 326 prijava koje su stigle na ovogodišnji konkurs. U novom krugu glasanja imali su zadatak da ocene finaliste i odaberu pet superfinalista, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat Nagrade.

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023 su:
1. Tibor – Bonvivani
2. Ljubičice – Dok čekamo pad
3. Astrid- – Kostarika
4. Lena – Mali milion
5. Oxajo – Put

(Pesme su predstavljene abecednim redom).

FOTO: Promo materijal / Dizajn – Nikola Puzigaća

Pored novčane nagrade koja iznosi 3.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom. Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

FOTO: Milan Mladenović u Makarskoj sredinom ’70-tih; foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

JEDINSTVENI VREMEPLOV PERO DEFFORMERO DONOSI VRUĆI ,,DISKO!“

Grupa Pero Defformero objavila je video za pesmu „Disko“, još jedan singl sa albuma „Muzika za ljude bez prijatelja“ koji stiže početkom septembra. Intergalaktička atrakcija, super-grupa iz četvrte dimenzije, hrabri čuvari plamena 1G mreže i fiksne telefonije, u trećoj dimenziji poznatiji kao Pero Defformero, donose putem vremeplova, katoda i anoda hit iz 1978 godine: DISKO!  „Kao i za prethodni singl „Bambus šumi“ i ovaj put smo koristili samo najskuplju i […]

today16. avgusta 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA