Vesti

,,NA KRAJU SKITANJA“ JE PRVI SOLO ALBUM MIKIJA RADOJEVIĆA (SIX PACK, Č.B.S.)

today6. oktobar 2023.

Background

Frontmen legendarnih bendova Six Pack i Čovek bez sluha, Miki Radojević, je nakon višedecenijskog aktivnog prisustva na srpskoj i regionalnoj rok sceni, objavio prvi solo album pod nazivom „Na kraju skitanja“ u izdanju Mascoma.

SinglomIzvini“ Radojević je pre dve godine najavio izdanje čiji će sadržaj prvenstveno biti posveta prerano preminulom pank saborcu Mikici Zdravkoviću, ali će predstavljati i lični osvrt na turbulentan životni period.

Miki nas svojim pesmama podseća na principe pravednog života i na stvari koje nas čine ljudskim bićima.

„Moj prvi solo album je prilika da otkrijete sve četiri moje dimenzije: svetlu i tamnu, grubu i nežnu. Album je skup pesama mahom nastalih za vreme lokdauna i pandemije, s dodatkom singlova koji do sada nisu bili zvanično objavljeni,“ izjavio je autor.

Upravo zbog toga je ovo izdanje svojevrstan presedan u karijeri ovog muzičara jer je suštinski drugačije od svega što je do sada radio.

„Sve pesme sam napisao, otpevao i odsvirao sam. Spajao sam nespojivo kao što su pank, klasična muzika, disko pa čak i hip hop. Mislim da ga to čini jedinstvenim, ne samo kod nas već i na celom svetu,“ zaključuje Miki.

FOTO: Nemanja Nešković Neško

Digitalna verzija singla sadrži bonus pesmu „Bot“ u kojoj Miki, vodeći neku vrstu unutrašnjeg dijaloga, kritikuje zatrovanost javnog prostora.

Album „Na kraju skitanja“ je objavljen digitalno i na vinilu je tu od 20. septembra, a već sada se može poručiti po povlašćenoj ceni uz besplatnu dostavu putem sajta mascom.rs.

FOTO: Promo materijal / Cover albuma ,,Na kraju skitanja“

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,ZVUČNI ZID“ JE KOMPILACIJA LIVE NASTUPA SJAJNE ALT SCENE IZ HRVATSKE

Nakon izlaska ploče ,,Zagreb Calling-Generacija bez refrena", koja je nagrađena prestižnom muzičkom nagradom Porin, Menart je objavio svojevrsni nastavak, album ,,Zvučni zid". Idejni začetnik oba projekta je Vedran Peternel, a važnost ovakvog izdanja je da se zabeleži bogatstvo alternativne muzičke scene u Hrvatskoj. Na dvostrukom albumu ZVUČNI ZID, alternativnu scenu hrvatske predstavljaju 15 izvođača: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, […]

today6. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA