Vesti

MOVEKNOWLEDGEMENT SA LEVOM NOGOM U NOVOM ALBUMU!

today22. februara 2022.

Background

Kameleonske ikone slovenačke alternative Moveknowledgement se sa novim singlom i videospotom  „My Left Foot“  bude iz hibernacije i najavljuju comeback album „Lying Cobra“ za Moonlee Records, a time i radikalan pomak od dosadašnjih izdanja. Nov zvuk, novi label, nova vizija!

Moveknowledgement se nakon pet godina hibernacije vraćaju u sastavu Dejan Slak (bas gitara), David Cvelbar (bubnjevi,) Uroš Weinberger (autor muzike i tekstova, gitara, vokal) i Miha Šajina (autor muzike, oblikovanje zvoka, klaviature, vokal), znači bez nekadašnjeg frontmena i pevača Mihe Blažiča N’toka.

Video spot za single „My Left Foot“, kojeg je režirao Marko Cvejić, utelovljuje analognu toplinu i retro karakter nadolazećeg albuma. Pesmu, koja se može povezivati sa transcendencijom, blaženstvom i utopijskom retronostalgijom, karakteriše uporan motorički ritam, slojevi užarenih sintisajzera i pulsirajuće vokalne dionice, koje u stihovima poput „we love this band“ ispadaju kao oda samom bendu.

„My Left Foot“ hipnotička je bezvremenska vožnja levom trakom najnovije dionice krautrock autobahna.

FOTO: Promo materijal

,,Vokale za My Left Foot smo pronašli u staroj prašnjavoj škrinji, gdje su ležali pored izlizanih traperica, koje je majka otišla tražiti u Trst. Čuli smo, da se tamo nekad divlje plesalo – prije nego što su sve skupa radije zabranili. U tri pokušaja uspjeli smo iz osušene tinte istisnuti onih nekoliko dobro ispranih akorda, i mašina se je konačno zagrijala,” o singlu kažu članovi benda.

Moveknowledgement nam novim singlom šalju pozivnicu na ples koju se ne može odbiti!

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

IRISH PUNK UZ ZELENOG PATKA U KUGLAŠU

Zrenjaninski Irish Country rokenrol bend Zelen patak nastupiće u petak, 25.februara od 21 sat u klubu Kuglaš. Autorski bend Zelen Patak nastao je u Zrenjaninu 2017. godine. Glavno jezgro benda čine Pera Latinović (vokal, bas gitara), Saša Desnica (vokal, banjo), Momčilo Dajević (gitara), Vladimir Dajević (gitara/mandolina), Nikola Veličković (bubnjevi). U međuvremenu je bend proširio sastav, upotpunjavajući autentičan Irish Country zvuk instrumentima poput usne harmonike, viole, mandoline i harmonike. Muzika koju […]

today22. februara 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA