Vesti

MONOHROM PREDSTAVLJA NOVI VIDEO SINGL ZA PESMU ,,VIR“!

today28. jun 2024.

Background

,,Vir je pesma o naciji koja svoje neuspehe leči sportskim pobedama jednog čoveka“. Ovom rečenicom su momci iz Monohroma, alternativnog indie rok benda, predstavili singl ,,Vir“ i spot za istoimenu pesmu, čime su najavili svoj treći album.

FOTO: Cover

Treći po redu studijski album benda biće objavljen na jesen pod nazivom “Radio Tišina”, a na njemu će se naći 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka. Spot za ,,Vir“ je drugi singl sa novog albuma i omaž je Želimiru Žilniku i njegovom filmu ,,Druga generacija“ iz 1983. godine, a potpisuje ga Mia Mlinarević.

,,Slušali smo Mrs. Robinson“od Simona & Garfunkela i tamo ima onaj sjajan stih ‘Where have you gone, Joe DiMaggio, our nation turns its lonely eyes to you’. Nije li ovo upravo ono što mi radimo sa Novakom Đokovićem? ‘Vir’ je pesma o naciji koja svoje neuspehe leči sportskim pobedama jednog čoveka“, rekli su momci iz Monohroma.

Slušaj pesmu na svim streaming servisima.

FOTO: Promo materijal

Novosadski bend Monohrom osnovan je 2016. godine, inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih. Bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje. Do sada imaju dva objavljena albuma: ,,Monohrom“ (2016.) i ,,Urbana usamljenost“ (2021.). Bend je nastupao na domaćim festivalima i mestima, kao i u regionu: Festivalu EXIT, novosadskim klubovima Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovima u Rijeci, Zagrebu i većim gradovima u Srbiji. Na Dočeku Nove godine su delili binu sa Obojenim Programom i nastupali su na festivalu Uličnih Svirača.

Bend čine: Oskar Marko, Nenad Šunjka, Nemanja Crnojević i Robert Forai.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DEEP PURPLE NA STADIONU TAŠMAJDAN – IAN GILAN I EKIPA JEDVA ČEKAJU SVIRKU U BEOGRADU!

Nešto više od dve nedelje ostalo je do jednog od najiščekivanijih rok događaja ove godine! Rok legende Deep Purple će u subotu, 13. jula prirediti nezaboravan koncert na stadionu Tašmajdan u organizaciji Skymusic-a, a kako su rekli, jedva čekaju da se vrate pred srpsku publiku. Deep Purple, bend koji je obeležio istoriju rok muzike i postavio standarde za mnoge generacije muzičara, vraća se u Beograd kako bi publici pružio spektakularan […]

today28. jun 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA