Vesti

MONOHROM OBJAVIO NOVI SINGL I NAJAVIO TREĆI ALBUM!

today24. april 2024.

Background

Monohrom, alternativni indie rok bend, predstavio je novi singl ,,Pucnji plave“ i spot za istoimenu pesmu, čime je najavio svoj treći album. Novosadska četvorka je početkom ove godine potpisala ugovor sa Kontra Rights izdavačkom kućom, pod čijim imenom će objaviti album pod nazivom “Radio tišina”!

,,Treći po redu studijski album benda biće objavljen na jesen, a na njemu će se naći 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka. Dosta dugo smo razmišljali koji singl prvo da izbacimo. Nešto što smo ranije obično radili je bilo da uzmemo najtvrđu pesmu i njome otvorimo album. Sada smo se odlučili za Pucnje plave, koja je sa “udicom” od dve gitare u kontri gotovo pop pesma” rekli su momci iz Monohroma.

FOTO: Cover

Novosadski bend Monohrom osnovan je 2016. inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih. Bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje. Do sada imaju dva objavljena albuma: ,,Monohrom“ (2016) i ,,Urbana usamljenost“(2021.).

Bend je nastupao na domaćim festivalima i mestima, kao i u regionu: Festivalu Exit, novosadskim klubovima Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovima u Rijeci, Zagrebu, Osijeku i većim gradovima u Srbiji. Na Dočeku Nove godine su delili binu sa Obojenim Programom i nastupali na festivalu Uličnih Svirača.

Bend čine: čine Oskar Marko, Nenad Šunjka, Nemanja Crnojević i Robert Forai.

FOTO: Promo materijal

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NAVY NE OBEĆAVA U KUGLAŠU 27. APRILA!

Posle kraće pauze vraćaju se na scenu malo u staroj a malo u novoj postavi. Predstavljaju nove članove benda i pesme sa predstojećeg trećeg albuma ,,Večeras ili nikad" koji se može očekivati na jesen! Uz to nam premijerno predstavljaju i novi Beogradski bend - Skelet Psiho Manijaka koji će po prvi put nastupiti i podeliti binu sa njima! Njihov repertoar sastoji se iz nekoliko autorskih pesama i obrada domaćih punk […]

today24. april 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA