Vesti

MITSKO BIĆE I KINESKI RESTORAN PREDSTAVLJAJU NOVI VIDEO SPOT ZA PESMU ,,DALEKO“

today24. februara 2023.

Background

Mitsko Biće i Kineski Restoran predstavljaju video spot za četvrtu numeru ,,Daleko”!

Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa Mitsko Biće predstavlja već četvrti singl sa predstojećeg kolaborativnog EP izdanja. On je rođen u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Nakon nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekat pod nazivom Mitsko Biće. Kao predgrupa je svirao Velikom preziru u klubu Drugstore ove godine. Jovanova najveća interesovanja su uglavnom vezana za muziku, spotove ali i dokumentarni film.

Koautor i ove numere ,,Daleko” sa zajedničkog EP izdanja, ,,Tužne pesme u slatko kiselom sosu”, je Ognjen Bošković (aka Kineski Restoran) iz Beograda. Školovao se u X gimnaziji na bilingvalnom jezičkom smeru, a posle upisao Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Od malih nogu je težio ka vizuelnim umetnostima i svakom drugom vidu kreativnog izražavanja. Ognjen se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom, kao i naravno muzikom.

Projekat Kineski Restoran osnovao je 2020. godine zajedno sa Reljom Popovićem – gitaristom mladog hardkor benda Neven. ,,Volim da crtam i nemam život“, rekao je Ognjen u nekom trenutku u svom životu i to je glavna rečenica kojom bira da se predstavi. Produkciju numere je radio Andrej Mladenović, a Boris Milanović aranžman.

Režiju za video spot pesme ,,Daleko”  potpisuje sam Jovan Ilić, dok je DOP bio Nikola Saljek. Spot je sniman starim blackberry telefonom iz 2000-ih. Koncept spota predstavlja spontani dokumentarni materijal jednog ljubavnog para. U kontrastu sa konceptom pesme koja govori o udaljenosti, sadržaj spota predstavlja bliskost, kako
bi tu udaljenost predstavio što znacajnijom.

 

FOTO: Strahinja Vukić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

IRISH STEW OF SINDIDUN NAJAVLJUJE DVA KONCERTA!

Pripremite se za proslavu Dana Svetog Patrika u stilu, jer će poznati beogradski ,,Irci” Irish Stew of Sindidun doneti svoj jedinstveni zvuk u Novi Sad i Beograd! Bend će održati dva koncerta u dve uzastopne večeri, uz tradicionalno nezaboravno muzičko iskustvo za sve verne fanove i ljubitelje irske muzike u Srbiji. Prvi koncert u će biti održan u Novom Sadu, u petak 17. marta u 21h u Domu kulture, a […]

today23. februara 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA