Vesti

NOVOSADSKI MINSTREL JE SNIMIO VIDEO SPOT U AVIONU!

today15. maj 2023.

Background

Novosadska grupa Minstrel objavila je spot za pesmu ,,Vazduh” sa albuma ,,Zalazak” koji je izašao na vinilu. Nakon ploče, ubrzo je usledilo i CD izdanje ,,Singl“ koje je objavio Studentski kulturni centrar Novi Sad. Ovo izdanje ima trinaest pesama koje autorski potpisuje pevač i gitarista Marko Trbović.

Bend Minstrel je devedesetih, u vreme ekspanzije brit popa, bio prepoznat kao predstavnik ili osnivač ,,zvuka ravnice“ ili ,,vojvođanskog popa kako je nazivan taj žanr. Međutim, njihovo mišljene je bilo i tada, kao što je i sada, da samo sviraju rok muziku na srpskom jeziku.

Novo izdanje promovišu spotom za pesmu ,,Vazduh“ koji je radio Vuk Protić. O novom spotu, snimanju u avionu i ostvarenju dečačkog sna frontmen Marko Trbović iskreno govori:

,,Dečiji san nad snovima je da postanu piloti. Možda je samo san da postanu kosmonauti veći, tako da je ceo život posle tog poraza, poraz za porazom (sudaranje sa realnošću, pakao). Ko drugačije kaže laže.… Za trenutak iskustva upravljanja vazduhoplovom potrebno je ogromno obrazovanje i rad takodje, te neke urodjene osobine. Medjutim, postoji mogućnost da se sve to preskoči i pakao izbegne i ja sam je uočio, avionu sam prišao iz sveta umetnosti…, a budući da je to meni pošlo za rukom može i svakome. Eto to sam želeo. Malo da olakšam život ljudima. Naravno da smo nameravali samo da glumimo pilotiranje ali dogodilo se nešto bolje. Pilot je procenio da može da mi da poveri upravljač i ja sam podigao vazduhoplov i napravio nekoliko zaokreta! To je onaj dodatak koji dolazi “od gore”. I koji je pretvorio spot u dokumentovanu stvarnost a ja sada mogu da kažem mojim kolegama u šali ako možeš da pevaš svoju pesmu i pilotiraš onda si pravi pevač.“

Kao sledeći korak bend je najavio i spot za pesmu ,,Zabava“, kao i to da će ubrzo popuniti svoju diskografiju novim hitovima.

FOTO: Siniša Marković Lučić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SANITARIUM JE OBJAVIO ALBUM PRVENAC: ,,UDARAC GLAVOM“

Sanitarium je alternativni metal bend iz Beograda koji je počeo sa radom krajem marta 2016. godine. Ono što ih najbolje opisuje je neograničena količina energije koju ostavljaju na bini i kontakt sa publikom. Na scenu izlaze kostimirani, sa svojim alter-ego likovima gde svako ima svoju ulogu. Oni su: Uroš Pajić Paja (gitara), Nenad Živković Žile (vokal), Viktor Kiralj Vik (bas gitara), Petar Dajić Peca (bubnjevi) i Marko Narančić Narke (gitara, […]

today15. maj 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA