Vesti

MILE KEKIN U FILMU O KOŠARKAŠKOM VIRTUOZU DRAŽENU PETROVIĆU

today9. jul 2024.

Background

Nedavno se pojavio trejler filma „Dražen“, koji govori o životu čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Posebno zanimljivo je da u ovom filmu baš Mile Kekin tumači ulogu legendarnog trenera Mirka Novosela. Film „Dražen“ u režiji Danila Šerbedžije i produkciji Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, trebalo bi da premijerno bude prikazan 22. oktobra na 60. rođendan čuvenog košarkaša.

Film prati Dražena Petrovića od dečačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin već od ranije ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mesecima kako bi što bolje prikazao lik i delo Mirka Novosela na Draženovom putu do uspeha.

„Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, disciplinovan i pragmatičan čovek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancijama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu.“ – rekao je Kekin i dodao ,,bilo je vrlo izazovno za čoveka moje visine da glumim sa dvometrašima ali sam baš uživao a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova košarkaška pravila . Filmska ekipa je bila takva da mi nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što se već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu.“

Mile Kekin nastavlja svoju vrlo uspešnu turneju „Soundtrack za život“ na kojoj izvodi pesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas. U Srbiji ga očekujemo od septembra meseca nadalje i to u ovim gradovima:

14.9. Niš

1.11. Novi Sad

2.11. Beograd

„Soundtrack za život“ dostupan je na svim digitalnim servisima.

FOTO: Marko Topić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NATALEE OBJAVILA EP „BEZDAN“!

Nataleé objavila EP „Bezdan“ uz čak tri spota: Pesme o traženju prave ljubavi na pogrešnom mestu   Natalija Rajković Nataleé, kantautorka koja predvodi osmočlani alternativni R&B bend, zaokružila je celinu započetu singlom „Rolam“ i za Glitch Records objavila EP „Bezdan“. Čine ga tri nove pesme i prateća video ostvarenja – „Pada noć“, „After“ i „Game Over“ – čija je tema traženje prave ljubavi na pogrešnom mestu.   https://www.youtube.com/watch?v=NeYuNeyUU9o&ab_channel=Natale%C3%A9   „Nove […]

today9. jul 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA