Vesti

MILE KEKIN I NOVI SINGL ,,PATER FAMILIAS“

today18. oktobar 2023.

Background

Za muškarčine koje ne žele klečati, nego plesati stiže ,,Pater familias“

 

 

„Pater familas“ novi je singl skinut sa nedavno izdatog albuma Mileta Kekina „Nježno đonom“. Trominutni svirani film u režiji maštovitog Doringa suptilno odgovara na goruća pitanja:

Šta je zajedničko svim ratovima koji se trenutno vode u svetu?

„Na čelu zaraćenih država i naroda uvek su muškarci. Nikad žene, isključivo muškarci. Je li to neka urođena greška u proizvodnji kod nas muških ili je problem u tome da nas od malih nogu nešto pogrešno uče ? „ – pita se Mile Kekin i poručuje:

„Za muškarčine koje ne žele klečati, nego plesati stiže ‘Pater familias’.“ Sarkazmom stihova „Pukni puško/vrati nas u ta vremena/kad je muško bilo muško, a žena samo žena“, Mile komentariše patrijarhat i pita se: „Odakle ta večna potraga za vođama koji treba da nas nas odvedu u bolje juče te zašto danas neki muškarci – ,,retroseksualci“ radije pokorno kleče nego da ustanu i zaplešu u veselom ritmu ,,pater familiasa“? „

 

 

FOTO: Valerio Baranović

 

Mileta Kekina očekuju dva velika nastupa, u Beogradu 1.novembra u MTS Dvorani i 3.novembra u Novom Sadu u Master centru. Bogati presek beskompromisnog i prepoznatljivog autorskog potpisa sastavljen od hitova samostalne karijere, ali i dobro poznatih hitova Hladnog piva, Mile će upotpuniti pesmama sa novog albuma.

Album „Nježno đonom“ dostupan je na svim digitalnim servisima.

 

 

 

 

COVER FOTO: Marko Ristić

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

OD DANAS JE TU I VIDEO SPOT ZA PESMU ,,ARSENIJE“ NIKOLE VRANJKOVIĆA

Nikola Vranjković objavio je novi video spot za pesmu „Arsenije” koja se nalazi na njegovom aktuelnom izdanju ,,Teorija zabave”. Spot je režirao, snimao i montirao Milan Panić, koji je autor i prethodnog Vranjkovićevog spota za pesmu „Kad tuga pobedi bes”. Radio je na više od trideset dokumentarnih filmova i serijala. Veliki broj njegovih filmova i projekata osvajao je nagrade na domaćim i stranim festivalima. Spot je sniman u Zvonačkoj banji, […]

today17. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA