Vesti

MILE KEKIN 21. JULA U BAŠTI KLUBA FEST!

today12. jul 2023.

Background

Mile Kekin nedavno je predstavio svoj novi album „Nježno đonom„. Kekinov prvi solo album nakon šest godina dočekan je sa oduševljenjem od strane publike i kritike. Sadrži 12 novih pesama koje odaju utisak mešavine rock, punk i pop zvuka. Dugoočekivan i najavljivan, album „Nježno đonom“ zamišljen je kao skup pesama uz koje čovek može da zapeva, zapleše, nasmeje se ali i da se zamisli nad samim sobom. Nastao u periodu od 2020. do 2023. godine koje su ceo svet obeležile pandemijom, skoro dvogodišnjom sviračkom pauzom, pa i potresima, privatnim, poslovnim i bukvalnim, Mile album opisuje kao poletnijiji, optimističniji i vrckaviji od vremena u kojem je nastao. Baš u inat svemu tome, sve pesme pršte životnom energijom i humorom. Novi album Mile je najpre najavio pesmom „Mala“ za koju je objavljena i istoimena slikovnica koju je velemajstorski naslikao Tomislav Torjanac. Nakon toga usledio je „Ratnik svjetla“, pa paralelno s albumom i lyric video za „Guvernal“ a nedavno je sa albuma „Nježno đonom“ izdvojen i singl „Zubić vila“, koja, iako razdragana i aranžmanski razigrana, sa sobom nosi snažnu društvenu poruku.

Najzabavnija je to apokaliptična pesma ikad napisana, a mogli bismo je opisati kao lekovito blesavu kompoziciju o vremenu u kojem je moguće da se Donald Trump i Forrest Gump nađu u istoj strofi sa Zubić vilom, dok ih u stopu prati dragi Bog i vojska online hejtera“. „Zubić vila“ je pesma koja je posebna po mnogočemu, a najviše po tome što se po prvi put na velikom ekranu u jednoj od glavnih uloga našla i jedanaestogodišnja Miša Kekin. Album „Nježno đonomMile Kekin promovisaće uživo u Zemunu 21. jula u bašti kluba Fest.

Ulaznice po ceni od 1500 RSD u prodaji su u klubu Fest i online na Gigstix.com: https://new.gigstix.com/…/mile-kekin-beograd-21-jul-2023/.

FOTO: Valerio Baranović

 

 

 

FOTO: cover/promo Boris Greiner

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

MAGIČNI STILL CORNERS OPET U BEOGRADU, ALI POD OTVORENIM NEBOM BARUTANE!

Nakon rasprodatog koncerta u Domu omladine pre skoro četiri godine, synth-dream pop bend Still Corners vraća se u Beograd! Ovaj britansko–američki bend nastupiće 1. avgusta u klubu Barutana, koji je savršen za njihov zvuk i ujedno će biti njihov prvi nastup na otvorenom u Beogradu. Bend Still Corners čine Greg Hjus (Greg Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray), a njihove pesme beleže milionske preglede na Youtube-u i imaju armiju fanova […]

today11. jul 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA