Vesti

MANIVI I NOVI SINGL ,,SUMNJA“!

today11. jul 2024.

Background

R’n’B/Soul kantautorka Manivi objavila singl „Sumnja“ o ranjivosti i nesigurnosti u odnosima

 

Ivana Vukmirović Manivi, jedinstvena kantautorka na našim prostorima, objavila je novi singl „Sumnja“, koji govori o ranjivosti i nesigurnostima na početku veze.

Školovana džez vokalistkinja, gitaristkinja, producentkinja i kantautorka uz ekipu najrespektabilnijih muzičara domaće scene, i ovom pesmom donosi kvalitetan, senzibilan i autentičan muzički izraz. Singl „Sumnja“ je objavljen za Glitch Records i dostupan je za slušanje ovde.

 

photo: Marko Dašić

 

„Pesma prikazuje unutrašnju borbu između intenzivne privlačnosti i strahova, teskobu preteranog razmišljanja, preispitivanje sopstvene vrednosti i sumnju u stabilnost odnosa. Strah od letenja, koji simbolizuje strah od preuzimanja rizika, prepliće se sa strahom od pada, koji simbolizuje bol i neuspeh. Takođe, pesma odražava paradoks osećanja duboke povezanosti i duboke nesigurnosti, emocionalne turbulencije i kompleksnost poverenja u odnosu“, kaže autorka teksta i muzike Ivana Vukmirović Manivi.

„Sumnja“ je introspektivna analiza osećanja i misli, koja u kombinaciji sa senzualnom muzikom i ritmom podseća na stalno kretanje, kako u fizičkom, tako i u duhovnom i emotivnom smislu. Aranžman je nastao u saradnji sa producentom A.N.D.R, koji je pesmi dao konačan oblik.

Ovim singlom Ivana Vukmirović Manivi nastavlja svoje stvaralaštvo na srpskom jeziku, nakon objavljivanja pesmama „Nek izgore“ uz spot, zatim „Niko neće znati“ na kojoj je gostovao Đorđe Miljenović, kao i dva albuma na engleskom jeziku – „Manivi“ (2016, Lampshade Media) i „Mirror“ (2021, Glitch Records).

 

 

Tekstovi koje Ivana Vukmirović Manivi piše su autobiografski, opisuju iskustva koja su univerzalna za sve nas. Njeno stvaralaštvo na srpskom jeziku domaću muzičku scenu postepeno obogaćuje za jedan autentičan i muzikalan umetnički izraz kakav je Manivi.

 

 

 

 

 

 

cover photo: Djurdjević Marija

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

KRENUO JE KONKURS ZA PRIJAVU FILMOVA NA 18. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

Festival srpskog filma fantastike, koji će biti održan u Beogradu od 29. septembra do 1. oktobra 2024. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda, raspisao je konkurs za prijavu filmova koji će se takmičiti za nagradu Koskar, a koja se dodeljuje za najbolje kratke filmove iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i sveta, saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi. Na konkursu će biti uzeti u obzir filmovi koji se bave najširim spektrom […]

today10. jul 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA