Vesti

MANDRILI ZAPLOVILI NOVIM SINGLOM ,,BROD“

today15. februara 2022.

Background

U godini kad obeležavaju 25 godina postojanja, riječki Mandrili sa velikim zadovoljstvom predstavljaju novi singl ,,Brod“, prvi objavljen pod zastavom Dallasa.

Njihova želja za zajedničkim stvaranjem nikad nije nestala, samo je sticajem životnih okolnosti bila u mirovanju. Zvezde su se posložile, shvatili su da je četvrt stoleća postojanja prilično dobar razlog za ponovnu aktivaciju, a skupile su se i neke nove pesame koje žele podeliti s publikom.

O ,,Brod“- u i novim/starim Mandilima kažu: ,,Nakon kraće diskografske pauze od devet godina, krećemo sa lyric videom koji prati novu pjesmu iz radionice Mandrila. Spot nismo mogli snimiti zbog korone, izolacije i ostalih popratnih efekata koji je planetu zadesio u posljednje vrijeme. Najiskrenije, nama je megademija (apgrejd naziva „pandemija“) dobro došla jer nas je ponovo okupila u prostoriji i vratila prvu ljubav u prvi plan. Veselimo se radu s novim izdavačem i veselimo se novom albumu. Novog psa naučili smo starim trikovima, pa čak i Mandrak odobrava ovaj projekt. Provjerite zašto.“

Mandrili su se tokom godina muzičkog stvaralaštva udomaćili u etru i ušima publike, a sa dosadašnja četiri studijska albuma, niz je dobro znanih pesama, među njima svakako i ,,Ljubio, valjao“, ,,Sve što nas čini takvima“, ,,Tibet'“ ,,Glad“.

Na listu diskografskih izdanja bend je 2011. dodao i ,,Apstinenciju“, album rockerskih žestica kojeg su snimili i izvodili zajedno sa frontmanom kultnih Parafa Valterom Kocijančićem, pod imenom Walter et Les Mandrills. Iako je bend tokom godina bio u mirovanju, njegovi članovi nisu. Svirali su i stvarali u drugim muzičkim postavkama  – bendovima Jonathan, Turisti, Fit i Baretovim Majkama.

FOTO: Vanja Pastuhović

Posadu Mandrila čine Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara),) Alen Tibljaš (bubnjevi) i Robert Jovanović (bas) koji na pitanje o razlogu povratka na scenu nakon toliko godina kaže: ,,Odgovor je stvarno jednostavan – ne možemo bez muzike. Što sam stariji, brže me i jače strese emocija koju odašilju. Mislio sam da će biti drugačije kad prođe ona bazna zaluđenost, ali nije. Još je gore. To jest, bolje. :)“

Boostovana petom dozom čistog rock-a, ova fantastično uštimana četvorka spremna je za akciju. Mandrili su ponovo razvukli jedra, uhvatili povoljan vetar i otisnuli se ,,Brodom“ na, ne sumnjamo, dugu i uspešnu plovidbu.

 

muzika, tekst i aranžman | Mandrili

snimatelj i producent | Matej Zec – GIS studio

video | Bojan Kukuljan

FOTO: Promo materijal / Poster ,,Brod“

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

LUKA RAJIĆ NA PRAZNIK LJUBAVI SA NOVOM PESMOM: ,,LJUBIMO SE“

Mladi beogradski muzičar Luka Rajić objavio je novi singl i spot ,,Ljubimo se”. Pesma objavljena na praznik romantike govori o ljubavi od koje sve kreće, onoj prema sebi samima. Tekst potpisuje Luka Rajić, dok su na pesmi i spotu radili redovni saradnici, producent Igor Rajić koji zajedno sa rediteljkom Emilijom Terzić potpisuje scenario i režiju. Luka Rajić je jedan od nezaobilaznih novijih izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, poznat je kao […]

today15. februara 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA