Vesti

NOVI SINGL BENDA MAiKA: ,,U DIMU“

today25. oktobra 2022.

Background

Već poznat zvuk benda MAiKA ovog puta obogaćen je dozom senzualnosti. Oslanjajući se na zvuk tvrđih rifova i elektronike, novi singl „U dimu“ istražuje ženstvenost i intimnost iz nešto drugačijeg ugla. MAiKA stvara autentičan zvuk. Njihova muzika se oslanja na moderne ritmove, ženski pank vokal i ludu scensku energiju. Kombinujući tradicionalnu balkansku muziku, trube i harmoniku, sa novim žanrovima (elektronika, alternativna dens muzika, indi pop, pank):

,,Sa novom pesmom donosimo svežu dozu senzualnosti i nove energije. Vokali Ive i Petre se odlično slažu u ovom žanru. Njihove boje glasova se, iako različite, stapaju se u celokupan zvuk benda. Težimo ka tome da se istražujemo balkanske melodije i blago psihodeličan i opojan zvuk vokala.“, kaže Nikola Vukotić Džoni.

Iz muzičke i vizuelne perspektive Balkan je jedinstvena mešavina kontrasta: religija i tradicija u kombinaciji sa modernom tehnologijom, prirodne lepote sa mentalitetom, blato sa zlatom, ekstatična radost sa suzama, krvavi sukobi sa toplom ljudskošću i velikodušnošću. Balkan je mesto preplitanja mnogih uticaja, stilova i kultura, što je glavna tema muzike MAiKA, balkanskog alternativnog dens-pank benda iz Srbije/Slovenije, kaže ekipa iz MAiKA benda.

FOTO: Promo materijal

Petra objašnjava:
,,Do srb/slo konekcije je došlo jako prosto, ja sam iz Slovenije, ali sam studirala u Beogradu, tako da mi je Beograd postao drugi dom. Došla sam u bend Maika i od tada mi je dom autoput izmedju Slovenije i Srbije.“

,,U dimu” je jedan od singlova koji otkriva atmosferu i zvuk novog albuma koji očekujemo u toku sledeće godine.

,,Novi album biće prikaz novih energija i jačeg zvuka. Igramo se sa svim temama i zvukovima. Spajamo šta se inače ne spaja i to je nešto što nas najviše inspiriše. „ završava Iva.

FOTO: Cover/Poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BEOGRADSKA PREMIJERA PREDSTAVE ,,SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIKADA NIJE SNIMLJEN“ I KONCERT KRALJA ČAČKA

Nakon dužeg vremena u Dom Omladine se vraća Kralj Čačka i to u dvostrukoj ulozi, ne samo kao kantautor već i kao deo nesvakidašnje muzičke predstave. Soundtrack za film koji nije snimljen, predstava sa pevanjem, u kome songove izvode Kralj Čačka i Nina Bajsić , svoju beogradsku premijeru imaće 18. novembra u Domu Omladine (Velika sala), sa početkom u 20 časova. Soundtrack za film koji nije snimljen, pozorišno-radijski dijalog u […]

today24. oktobra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA