Vesti

M.OR.T. SA NOVIM SPOTOM, ZA PESMU ,,SVIJET SE SUŽAVA“, NA KORAK OD ALBUMA

today6. mart 2023.

Background

Novi album grupe M.O.R.T. ,,Samo hrabro i bezveze“ biće objavljen 17. marta, a najavljuju ga još jednim spotom za pesmu ,,Svijet se sužava“.

Pesma je nastala tokom stresnih i brutalnih uslova 2020. godine, u bendovskoj prostoriji za probe:
,,Za sve one koji se osećaju izolovano i odbačeno kao da se svet sužava, znajte da je nekad najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć. Uvek postoji neko ko vas može videti, osetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste“, poruka je novog singla koju šalju momci iz M.O.R.T.a.

FOTO: Marko Ristić

Koncept za spot ,,Svijet se sužava“ je vrlo jednostavan i precizan. Inspirisan je poznatom dolly zoom scenom iz Hičkokove ,,Vrtoglavice“, kada James Stewart gleda niz stepenište koje počinje vrtoglavo da se deformiše.

,,Odlučio sam da iskoristim taj pogled „sa visine“ i u to uklopim jednostavan motiv spirale, odnosno kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi drugačiju perspektivu na svet koji je u neprestanom kretanju i koji se konstantno obrušava na nas, a mi stojimo u njegovom središtu, pokušavajući da shvatimo šta se u stvari događa. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspeli u našoj nameri“, kaže Bojan Koštić, reditelj novog spota grupe M.O.R.T. za pesmu ,,Svijet se sužava“.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

MARTOVSKI KONCERT GRUPE K.K.N. JE BIO NAJLEPŠI UVOD U PROLEĆE

Pred rasprodatom salom Amerikana Doma omladine Beograda, i posle serije uspešnih klupskih svirki, konačno je u petak, 3. marta održan i veliki beogradski koncert benda „Kanda, Kodža i Nebojša“. Fanovi KKN-а su sa velikim nestrpljenjem čekali upravo ovakvu promociju poslednjeg albuma „Beton“ u izdanju Mascoma koji važi za jedno od najboljih i najzapaženijih regionalnih rokenrol izdanja u protekloj godini. Veče su otvorili beogradski pank pioniri „Crna lista“ koji su svojim […]

today6. mart 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA