Vesti

GRUPA LUR OBJAVILA ALBUM SA SNAŽNOM PORUKOM U PRAVO VREME: ,,VERUJ, VOLI“

today11. maj 2023.

Background

Spotom za pesmu ,,Kerozin“ kragujevački LUR (Ludak u razvoju) je pre nepunih mesec dana najavio novi album, koji je izašao sa prvim sunčanim danima maja i predstavlja vrstu emotivnog bunta kao odgovora na mrak. Unutrašnje buđenje nagoveštavaju već samim nazivom: ,,Veruj, voli“.

,,Danas su te dve reči, VERUJ i VOLI, veći simbol bunta nego ikada ranije! VERA kao iskrena intimna energija koja te vuče da bude bolje, ili bar okej. A LJUBAV je vrsta inata, borba da ne postaneš neko drugi, neko pun mržnje, gordosti i pohlepe, premda te sadržaji svakodnevnice, ljudi koje sretneš i stvari koje čuješ stalno teraju na to. Album je pisan u vreme najintenzivnijeg perioda korone, a izlazi u prilično mračnom trenutku za naše društvo. Zato je ,,Veruj, voli“ naš odgovor na mrak – naš snop svetlosti“, kazao je povodom izlaska albuma Miloš Stefanović, pevač LUR-a.

FOTO: Promo materijal

Album ,,Veruj, voli“ (Odličan Hrčak, 2023) dostupan je na svim digitalnim muzičkim servisima, ali i kao CD  izdanje. Donosi osam novih pesama:

Sam protiv svih
Kerozin
Na krovu grada
Ona
Više se ne javlja
Mesto pod suncem
Republika (lud za tobom)
Veruj voli

LUR karakterišu energični rifovi, brz ritam i melodija, ali i eksplozivni nastupi uživo. Od toga ne odustaju ni sa novim izdanjem sa čijom koncertnom promocijom kreću već sredinom maja. Za sada je sigurno da će ih publika sresti:

19. maja u AKC FUZZ u Nišu;
7. jula na zidiću Doma omladine Beograda;
30. septembra u Dom omladine Kragujevac;

Album ,,Veruj, voli“ nije samo četvrto samostalno izdanje LUR – a, već izlazi u trenutku kada bend počinje sa obeležavanjem 25 godina rada.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NORTHERN REVIVAL + НУЛА + CARDINAL POINT + STVOR U JUGOŠPEDU!

Dugo očekivani koncert četiri nezaboravna benda održava se u petak, 12. maja 2023. godine u klubu Studioi u Jugošpedu! NORTHERN REVIVAL + НУЛА + CARDINAL POINT + STVOR predstavlja fantastičnu četvorku koja je svojim southern, stoner, grunge, sludge, heavy rock zvucima omeđila domaću underground scenu, a uveliko probila i međunarodne granice, te i na internacionalnom nivou ostvarila značajne uspehe! Pre i posle koncerta izbor muzike prepušten je bendu STAIN, koji […]

today10. maj 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA