Vesti

ALBUM LJUBIČICA JE KONAČNO TU – ,,DOK ČEKAMO PAD“

today16. mart 2023.

Background

Gotovo deset godina nakon objavljivanja albuma prvenca, te brojnih singlova, EP izdanja i saradnji sa drugim muzičarima, pančevački bend Ljubičice je objavio drugi studijski album ,,Dok čekamo pad” na kome se nalazi osam pesama.

Album je objavljen pod etiketom Krokodil studija iz Pančeva i predstavlja svojevrsnu ličnu kartu ove izdavačke kuće. Vrlo karakterističan zvuk i pristup produkciji, koji se neguje u Pančevu već desetak godina, donosi svoje najsnažnije adute upravo na ovom albumu.

Braća, Petar i Vuk Stevanović, kažu da je okosnica za koncept celog albuma bio njihov veliki hit ,,Jedva čekam rat ljudi protiv mašina” i da su veoma zadovoljni načinom na koji su se priča i muzika zaokružili u jedinstvenu celinu.

FOTO: Cover / Artwork Gorana Aća

,,Ovo je verovatno naše prvo izdanje kojim smo zadovoljni u svakom pogledu, jer na neki posredan način, gotovo deset godina radimo na njemu. Srećni smo što su se kockice konačno složile i što smo uspeli da, pored vrlo strogih kriterijuma, ipak izguramo priču tako da cela ekipa bude zadovoljna.” kaže Petar Stevanović.

Na realizaciji vodećeg singla sa novog albuma ,,Da li roboti se plaše” braća Stevanović radili su zajedno sa Lukom Racićem i Zoranom Zarubicom iz Buč Kesidi, a deo autorskog tima je i producent Milan Bjelica. Spot je režirao fantastični mladi reditelj Nikola Stojanović, koji je nizom izuzetno primećenih spotova (Konstrakta, Bojana Vunturišević, Repetitor i mnogi drugi) zauzeo mesto jednog od najzapaženijih mladih reditelja iz regiona.

Naslovna strana albuma nastala je uporedo sa nastajanjem pesama, na istom mestu i u isto vreme, a naslikala ju je pančevačka slikarka Gorana Aća. Ova slika je vremenom postala zaštitni znak Krokodil studija.

FOTO: Danilo Mijatović

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,SUSRET“ JER PRVI E.P. NA SRPSKOM JEZIKU ANE ĆURČIN & THE CHANGES

Posle višegodišnjeg autorskog rada i stvaralaštva na engleskom, Ana Ćurčin & The Changes objavili su prvi EP na srpskom jeziku pod nazivom „Susret“, koji je od 15. marta dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u. Na albumu se pored tri nove pesme – „Zla“, „Dosta“ i „Susret“ nalaze i dve verzije pesme „Tu“ za koju su Ana & The Changes 2021. godine dobili nagradu stručnog žirija Zadužbine Milan Mladenović […]

today16. mart 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA