Vesti

LETU ŠTUKE I ĐORĐE MILJENOVIĆ 15. MAJA U BARUTANI!

today20. aprila 2022.

Background

Letu Štuke i Đorđe Miljenović će 15. maja 2022. godine sa početkom u 20,00h održati veliki koncert u kultnom klubu Barutana na Kalemegdanu!

Na istom mestu u 17. veku sagrađen je magacin za skladištenje baruta koji je korišćen u mnogobrojnim bitkama za odbranu Kalemegdana, a ovaj put se na Kalemegdanu vodi bitka za dobar zvuk, kvalitetan provod i muziku uz dva renomirana balkanska izvođača i svi ste pozvani kako bi bili svedoci zvučnog, vizuelnog i koncertnog spektakla koji do sada nije viđen, s obzirom na to da će vas kroz noć sa svojim hitovima voditi Letu Štuke i Đorđe Miljenović sa svojom super grupom.

„Bez foliranja, molim”, je stih benda Letu štuke koji bi mogao biti svojevrsna parola za predstojeći veliki koncert s obzirom na to da su oba sastava, na čelu sa svojim frontmenima postali poznati, upečatljivi, ali i dragi publici upravo zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova u kojima nema mesta kalkulaciji i zato ih, pored perfektnog zvuka publika i kritika cene.

Upravo to je ono i što možemo da očekujemo; energičan, iskren i veliki spektakl koji će, osim toga što će publika imati priliku da prisustvuje jedne večeri na dva nastupa od strane dva benda koji do sada nisu nastupali zajedno ostati upamćen i po tome što je na jednom mestu okupio izvođače koji su dokazali u 21. veku da kreativnost i velike pesme nisu bile namenjene samo za dvadeseti vek, nego i da vreme kojem smo svedoci za sobom ostavlja velike izvođače i velike pesme kao što su; Šutiš, Mjesto za dvoje, Minimalizam, Umirem ti na rukama, Nisam dobro, Čuvam te… i da, na istom mestu, istoga dana.

Letu Štuke obeležavaju 20. godina od izlaska svog debi albuma, koji je ove godine i doživeo svoje vinilno izdanje i koji ih je odmah po svom izlasku, pre četvrt veka vinuo u prvu ligu regionalnih izvođača.

Reč publike, ali i kritike je odavno rekla svoje.

„Sa sociološke tačke gledišta Letu Štuke zapravo jesu bend kakav je trenutno neophodan da postoji na ovim prostorima, ili što bi neoliberalci rekli regionu, zato što besprekorno i hirurški precizno seciraju socijalno–ljubavnu tematiku i iznose stvari tačno onakve kakve one jesu i nazivaju stvari pravim imenom što danas jako malo bendova radi. Njihova muzika jeste moderna, i jeste muzika za 21. vek, ali izražaj tih pesama nije zatvoren kao što je zatvorena nova muzika, novi filmovi, novi bendovi, već je sačuvala onu otvorenost i iskrenost koju je sa sobom nosio 20. vek kada je popularna kultura ili rokenrol muzika u pitanju“.

Đorđe Miljenović takođe nije ostavio ravnodušnu publiku sa objavljivanjem svoja dva albuma „Amovi” i“Sam pao sam se ubio” sa kojima je zacementirao svoj položaj kao jedan od najkvalitetnijih i najzrelijih autora na Balkanu, ali ovaj put kroz rokenrol zvuk. Kritika je takođe sa oduševljenjem dočekala ove albume, ali i koncerte koji su usledili.

„Svirka uveliko traje. Ne mogu se odupreti utisku da je ovo u neku ruku i moderna kantri HC muzika. Beogradski Džoni Keš sa distorzijom. Kao da si kauboj. Znaš, imaš šešir, u ustima ti je duvan, otvaraš ona vrata od taverne, mamuze zveče, pijani kauboji te odmeravaju, odmeravaš ti njih pa se kadrovi smenjuju; sa pogleda na pogled, sa pogleda na pogled. A Miljenovićev bend bez greške tuče sa bine kao saundtrek za neku scenu. Sigurno jedan od najkvalitetnijih bendova na sceni- časna reč. Mislim da je čovek nekada pravio muziku za film ili pozorište, što mu dodatno olakšava da priđe slušaocu i da kroz muziku i stihove za tri ili četiri minute trajanja pesme napravi odličan kratkometražni film u glavama poštovalaca i publike.”

Ulaznice za predstojeći koncert mogu se nabaviti putem sajta gigstix.com. Prvih 200 karata će imati promotivnu cenu od 1200 dinara, u pretpordaji će iznositi 1500, dok će na dan koncerta cena iznositi 1800 dinara.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ANA & THE CHANGES I MARCO GRABBER PREDSTAVLJAJU REMIX PESME ,,TU“

Godinu dana od izlaska magičnog singla ,,Tu", grupa Ana & The Changes uz pomoć producenta Marca Grabbera i Izvanrednog Boba predstavlja remiks hit pesme i poetičnog videa rediteljke Marine Uzelac. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu, a remiksovani video pogledajte na zvaničnom YouTube kanalu muzičarke. Anina šestominutna čežnja ,,Tu" objavljena je u maju prošle godine, nekoliko dana pred prvi koncert koji je bend Ana & The Changes održao od početka […]

today19. aprila 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA