Vesti

LETO, LIMUNADA I POZITIVA SA WEIRD FISHES! NOVI VIDEO SINGL JE TU – ,,VERUJEM“

today24. jun 2024.

Background

Beogradski elektropop bend Weird Fishes, koji čine Katarina Vukoman i Predrag Todić, predstavlja novi singl „Verujem“, pokazujući i svoju vedru stranu, pored uobičajenog melanholičnog zvuka. „Verujem“ donosi optimizam i dobro raspoloženje, pogotovo uz spot koji predstavlja kolaž snimaka brojnih prijatelja i kolega muzičara, kojima je ostavljena potpuna sloboda da snime svoj doživljaj pesme.

Za produkciju i aranžman pesme zadužen je trio koji čini bend Retrospektiva (Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija), čiji se prepoznatljivi zvuk može čuti u zaraznom ritmu pesme. Pored Katarine Vukoman i Predraga Todića, u spotu su, po redu pojavljivanja, učestvovali: Luka Šćepanović (Luton), Hristina Vuković (Hristina), Jana Bjelica, Damjan Dobrila (DaM daM, Škofja Loka), Nikolina Kovačić, Iva Pažin (ZHIVA), Sanja Arsić, Jelisaveta Miletić, Marijana Stefanović, Olivera Popović (Oli Pop), Nina Todić, Ivana Vukmirović (Manivi), Aleksandar Stevanović (Kića – Retrospektiva), Nataša Gvozdić (Škofja Loka), Ema Muratović, Andrija Gavrilović (A.N.D.R.), Katarina Popović (Kale), Natalija Rajković (Nataleé) i Ana Boroš Todić.

„Kada smo od prijatelja čuli prve komentare da ih pesma odmah oraspoloži i asocira na leto, bose noge i hladnu limunadu, poželeli smo spot u kojem se ta emocija iskreno vidi kod dragih nam ljudi, pa smo im ostavili slobodu da snime sami sebe u situacijama u kojima se osećaju prijatno. Sama pesma je nastala prilično spontano, uz akustičnu gitaru i dobro vino, ali tek kada su nam momci iz benda Retrospektiva predstavili kako su oni doživeli demo snimak, pesma je dobila svoj letnji, plesni karakter, na čemu smo ih sada neizmerno zahvalni“, poručuju Katarina Vukoman i Predrag Todić iz benda Weird Fishes.

FOTO: Ana Boroš Todić

Pesma „Verujem“ je objavljena za Glitch Records i dostupna je na svim platformama.

Weird Fishes iza sebe imaju debi album „Šta ako“ i nekoliko singlova, među kojima su „Ko je ko“, „Silence“, „Ovde“, „Over and out“ i „Shades of you“. Ovaj elektropop bend, ispirisan legendama kao što su Radiohead, Massive Attack i Roisin Murphy, obožava da eksperimentiše sa žanrovima i spaja mračne harmonije sa energičnim ritmovima. Singl „Verujem“ je ujedno i najava novih projekata, koji stižu uskoro.

FOTO: Ana Boroš Todić

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

GRANDIOZNO FINALE BELGRADE BEER FEST – BEOGRAD POKAZAO DA JE ROCK’N’ROLL BESMRTAN!

Sinoć je ne beogradskom Ušću završen 21. Belgrade Beer Fest. U prethodna četiri dana festivalskom zonom prodefilovalo je oko 200.000 posetilaca koji su uživali u kvalitetnoj muzici i dobrom pivu, a sudeći po njihovim utiscima i prizorima koji su vladali tokom dana iza nas, atmosfera na Ušću premašila je sva očekivanja. Belgrade Beer Fest okupio je skoro 50 izvođača iz zemlje i regiona, koji su nastupili na 3 stejdža i […]

today24. jun 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA