Vesti

LELEE SLAVI PROLEĆE SA NOVIM VIDEO SPOTOM ZA PESMU ,,NESTAJEŠ“

today17. marta 2023.

Background

Slovenački razigrani indie-rock/post-punk band Lelee slavi dolazak proleća sa novim singlom i videospotom ,,Nestaješ“, koji je izašao za slovenačku diskografsku kuću Moonlee Records. Videospot je režirala zagrebačka multimedijska umetnica Ivana Ljubičić.

Novi singl ,,Nestaješ“ je odisejada o izgubljenoj ljubavi i patnji na balkanski način. Psihodelični indie zvuk, pun regionalno obojenih etno melodija i preskakujućih ritmova, odvešće vas na putovanje po brdovitom Balkanu, gde sve puca od emocija, jezici se prepliću i svi žive kao da sutra ne postoji.

Zamislite da su se KGLW (King Gizzard & the Lizard Wizard) na svojoj evropskoj turneji izgubili i završili u kafani, negde bogu iza nogu, dobro se napili sa Vlatkom Stefanovskim, dok sa radia pršte Altin Gün. U takvoj neobičnoj konstalaciji se kovitla ,,Nestaješ“ , nova pesma ljubljanskog benda Lelee.

Videospot je režirala zagrebačka multimedijska umetnica Ivana Ljubičić, koja stvara vizualije pod imenima Amio Mon in faded code. Režiserkin temperament odlično se poklopio sa ludilom benda, i nastao je videospot, pun šljokičastih vizualija, u kojem sve pulsira i prepuno je boja i emocija pršte na sve strane. Psihadelično, jako.

Lelee će pesmu Nestaješ premierno predstaviti u živo na festivalu MENT Ljubljana, na kojem će nastupiti u četvrtak, 30.3. u Gala Hali.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

IVICA PREDSTAVLJA NOVI ALBUM ,,SAN SNOVA“

Sjajni pančevački muzičar, Ivica, objavio je novi album na svim digitalnim streaming platformama. Sve pesme su snimljene u umetnikovoj sobi odnosno njegovom kućnom studiju tokom poslednje tri godine. Produkciju većinski potpisuje Milan Bjelica (Buč Kesidi, Iva Lorens, Ljubičice). Na albumu se nalaze tri već izdata singla, a jedan od njih je i ,,Nebo je opet crveno” sa Lukom Rajićem. „Cela ona situacija sa otkazivanjem svega i zatvaranjem u kuće navela […]

today17. marta 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA