Vesti

KAKO JE BITI ,,NA IVICI MOGUĆNOSTI“ OBJAŠNJAVA KIKA NA DAN ŽENA

today8. marta 2022.

Background

Alt pop pevačica Kristina Kika Jovanović objavila je 8. marta, na Dan žena, album „Na ivici mogućnosti“, u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama!

Na prvom izdanju koje potpisuje svojim imenom Kika nudi 10 pesama, od kojih su dve, „Pokvarila“ i „U mraku“, već predstavljene tokom prošle godine, kao video singlovi, a preostale numere postavljene su na „Jutjub“ uz vizuale.

Poslušajte album na Youtube platformi:

Kika je muziku za ovaj album, nastao u doba pandemije, stvarala sa producentom i bubnjarem Andrejom Jovanovićem , klavijaturistom Matijom Anđelkovićem i basistom Brankom Spasićem. Na gitari je gostovao Aleksandar Sedlar, a mastering je radio Goran Antović.

,,Album je koncipiran kao jedno putovanje, istraživanje unutrašnjeg i spoljnog sveta i svega onoga između”, objašnjava Kristina. “Ivica jeste mesto na kom se stvari lome. Da li ćeš se usuditi i zakoračiti u nepoznato? Pobediti strah od neuspeha, nevoljenosti, uspeha, smrti, ili ćeš se povući i, bežeći od bola, ostati da se vrtiš u istom krugu nemoći, apatije, uloge žrtve i neispunjenog života, plitkih odnosa i nadražaja?”.

Neke pesme se, nastavlja Kika, bave ,,odnosom dvoje ljudi koji nisu saveznici iako bi to, po ulogama u odnosu, trebalo da budu”.

,,To su takozvane ljubavne pesme, ali ja ih radije zovem pesme o odnosu dvoje ljudi, jer ljubav nije ograničena samo na partnere. Zatim, imamo pesme o gradu, mestu odrastanja, odnosu svesti i podsvesti, društvu i uticaju na jedinku koja se jos nije isklesala, i pesme o sužavanju svesti i magli ovog vremena, jer za neko drugo ni ne znam. Generalno, album se fokusira na odnose – odnos nas prema nama samima, prema mestima ,ljudima, sistemima i kalupima. Tekstovi su nastajali kao odgovor na neke proživljene situacije, spoznaje, ali sada kroz njih otkrivam i ono čega tada još nisam bila svesna, a čučalo je tu negde i čekalo da bude osvetljeno”.

Album ,,Na ivici mogućnosti” realizovan je uz podršku SOKOJ-a. Kristina Kika Jovanović, široj javnosti poznata kao glumica u mnogim popularnim ostvarenjima, ali i kao TV voditeljka, muzički se afirmisala u sastavu E-play. Po napuštanju grupe, sa bendom ,,Kika” snimila je album ,,Posledica puberteta” (2019), a sa ovim albumin otpočinje svoje novo muzčko poglavlje.

FOTO: Promo materijal / cover albuma

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

EVA BRAUN SVIRA U DOMU KULTURE NOVI SAD!

U četvrtak, 10. marta od 21 čas u Domu kulture (Novi sad) biće održan koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina Eve Braun! Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni. Četiri drugara: Milan Glavaški (gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal) i Ljuba Rajić (bubnjevi) prve demo snimke uradili su 1985. godine […]

today7. marta 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA