Vesti

KRENUO JE KONKURS ZA PRIJAVU FILMOVA NA 18. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

today10. jul 2024.

Background

Festival srpskog filma fantastike, koji će biti održan u Beogradu od 29. septembra do 1. oktobra 2024. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda, raspisao je konkurs za prijavu filmova koji će se takmičiti za nagradu Koskar, a koja se dodeljuje za najbolje kratke filmove iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i sveta, saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi.

Na konkursu će biti uzeti u obzir filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Rok za slanje radova je 15. avgust 2024. godine, uz obavezne engleske titlove.

Nagrada Koskar se u srpskoj selekciji dodeljuje u tri kategorije: najbolji film, najbolja režija i najbolji scenario, a po jedan Koskar se dodeljuje najboljem filmu iz regiona bivše Jugoslavije i filmu iz drugih zemalja sveta.

Novina ove godine je uvođenje posebnog, malog Koskara za filmove omladinaca iz Srbije, čiji tvorci imaju manje od 18 godina.

FOTO: Promo materijal

Filmovi koji se takmiče za nagradu treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični).

Celovečernji filmovi neće moći da se takmiče za ovu nagradu, ali će biti prikazani u off programu Festivala.

FOTO: Promo materijal

Filmove treba slati putem WeTransfera, Google Drive – a ili onlajn skrinera na mejl festivala: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com, a veličina fajla ne sme prelaziti 2GB.

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

STEEL PANTHER PRED BG KONCERT: „DOLAZIMO DA ROKAMO! BIĆE BOLESNO DOBRO!“

Steel Panther, kalifornijski glam-metal bend, stiže 15. jula u Beograd, u Dorćol Platz, u sklopu turneje na kojoj promoviše aktuelni, šesti album "On the Prowl" (2023). Michael Starr i Stix Zadinia javili su se iz svog studija u Los Anđelesu i poslali poruku fanovima u Srbiji. "15. jula dolazimo kod vas! Sviramo u Beogradu! To nam je prvi put? Da. Prvi put. Biće bolesno dobro, sviramo u Dorćol Platzu", rekli […]

today9. jul 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA