Vesti

KRENUO JE KONKURS ZA MOBIL MUSIC FEST #4!

today14. avgusta 2023.

Background

,,Sve što treba da uradite je…“ sećamo se ovog slogana od prethodnih godina. Ovo je četvrti put po redu da se ponovi, jer krenulo je to jedinstveno i originalno off & online takmičenje autorskih bendovaMOBIL MUSIC FEST!

Četvrti po redu MOBIL MUSIC FEST je otvoren i konkurs traje do 31. oktobra 2023. Takmičenje sprovode portal Headliner.rs i diskografska kuća Multimedia Music, uz podršku Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja, organizacije Prava interpretatora i OFPS-a.

KONKURS

Bendovi i muzičari i dalje imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU. U obzir će se uzimati i snimci nastali na koncertima.

Na Festivalu mogu da učestvuju bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal, kao i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Bendovi moraju da se predstave autorskom pesmom.

Bendovi svoj spot ne smeju objavljivati na svojim (ni na bilo kojim drugim) stranicama na društvenim mrežama, ili sajtovima, pre završetka festivala.

Spotovi se snimaju isključivo mobilnim telefonom u jednom kadru, korekcije u aplikacijama i računarskim programima su dozvoljene, kao i “podvlačenje” muzičke matrice.

Spotove slati putem wetransfera, na e-mail: headliner.rs@gmail.com

Uz spot priložiti:

· Kratku biografiju

· Fotografiju benda sa navedenim autorom iste

· Ime snimatelja

· Model telefona kojim je spot sniman

FOTO: Promo materijal

IZBOR

Snimci će se, kao i do sada, objavljivati na portalu Headliner.rs (preko Headliner YouTube kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na YouTube kanalu i lajkova na FB stranici.

O najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL MUSIC FEST #4 biće odabrano pet bendova.

Tri benda odrediće žiri, dok će preostale finaliste činiti dva benda koji su dobili najviše glasova publike, od onih koji nisu ušli u izbor žirija. Publika glasa za ukupan utisak (pesma + spot).

FINALE

Finale će biti održano u jednom od beogradskih rok klubova, u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici.

Tom prilikom biće emitovan i pobednički spot festivala, bez obzira na to da li se grupa našla u finalu ili ne.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova žirija, prisutne publike i lajkova na FB stranici tokom direktnog prenosa na Facebook stranici Headliner.rs.

NAGRADE

Pobednički bend dobiće priliku da objavi samostalni autorski album za etiketu Multimedia Music, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biće zastupljeni sa po dve pesme na kompilacijskom izdanju koje objaviti Multimedia Music i Headliner.rs.

,,Konkurs za MOBIL MUSIC FEST #4 je otvoren do 31. oktobra 2023, ali ne čekajte, krenite već sada. Iskustva snimanja mobilnim telefonom svi već uveliko imamo, zar ne? Srećno! I… #rokenrolsvuda“, kažu iz organizacije ovo unikatnog festivala koji podržava autorsku muziku i domaću scenu, a šta su uradili sve do sada:

Prvi MMF održan je 2019. godine, pod nazivom Mobil Demo Fest, a diskografska kuća Multimedia Music objavila je kompilacijski album Mobil Demo Fest #1 na kome su predstavlleni bendovi finalisti prvog festivala – LouD, Mehanizam, Znoj, Oktava više i Funkier Project.

Kad je reč o debi albumu pobedničkog benda LouD, on je kompletno snimljen i imiksovan početkom 2020. u studiju 6 PGP RTS, ali uzbog nesporazuma unutar benda i dalje nije objavljen.

Pobednici drugog festivala, grupa Sanitarium, pre nekoliko nedelja objavila je album ,,Udarac glavom”, a nedavno je stiglo i fizičko izdanje, CD pod etiketom Multimedia Music i Headliner.rs.

Konačno, ponednici Mobil Music Festa #3 – grupa Lisilo – u studiju Multimedia Music upravo završava snimanje svog debi albuma, koji će biti objavljen do kraja godine.

FOTO: Saša Ignjatović

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

REČI BUKU STVARAJU – ,,KROZ SUTRA“ SA MILETOM MIJAČEM

Da sinjski bend M.O.R.T. čine multitalentovani pojedinci dokazuje i novi solo singl bubnjara ovog sastava. Mile Mijač je upravo predstavio videospot za pesmu „Kroz sutra” kojim najavljuje prvi samostalni studijski album koji će tokom jeseni objaviti pod ličnim imenom. https://www.youtube.com/watch?v=jX0cOoD3J34 Novi singl „Kroz sutra”  liriku stavlja u prvi plan, naglašavajući važnost poruke samospoznaje koju pesma prenosi. „Tekst pjesme je posveta svim onim žrtvama ,,toksičnih" odnosa, bila to veza, prijateljstvo, zajednica […]

today11. avgusta 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA