Vesti

KRALJ ČAČKA U DORĆOL PLATZU 11. NOVEMBRA

today27. oktobar 2023.

Background

Zemlja nije njegov dom, ali to i jeste glavni dragulj njegove krune. Kroz svoje slike, stihove i pesme vodi nas na razne planete – KRALJ ČAČKA. Mešanjem džeza, bluza, rokenrola i šansona kreirao je autentični izraz, koji je iz zadimljenih lokalnih kafanica vrlo brzo stigao do respektabilnih koncertnih dvorana.

,,Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena”, kako bi ga opisao muzički kritičar Žikica Simić. Miljenko Jergović je u svom osvrtu na muziku i poeziju Kralja Čačka za ,,Jutarnji list” napisao: ,,Spusti svetlost na put je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.” 

Svakim novim delom sve više intrigira publiku, ali i druge umetnike, koji su nedavno o Nenadu Mariću, Kralju Čačka, snimili dokumentarni film. ,,Zemlja nije moj dom“ je i naziv filma koji je javni servis upravo premijerno prikazao, a u kojem se priča o opstajanju suptilne estetike na rubu velikog, mutnog talasa u kome se valjaju grabež i bezobzirnost, nemoral i neestetika, prljavi novac i ukus gorčine. A zapravo je sanjalačko putovanje kroz vreme, priča o odrastanju i sazrevanju. Portret umetnika iznutra i spolja. Svi reflektori su upereni u njega. Biće i oni u Dorćol Platzu 11. novembra kada će Kralj Čačka ponovo izaći pred svoju koncertnu publiku.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.700 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs. Redovna cena biće 2.000 dinara.

 

Foto: Jadranka Ilić

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

VIZELJ I KOIKOI U NIŠKOM FEEDBACK-U OVOG PETKA!

Jedni od najinteresantnijih i najpopularnijih bendova sa domaće scene, Vizelj i KOIKOI, nastupaju u niškom klubu Feedback! Pioniri novog srpskog alternativnog zvuka i jedni od osnivača Hali Gali kolektiva, bend Vizelj, dolazi u Niš da demonstriraju svoju silovitu energiju koju su digli na potpuno novi nivo. Ako ste bili na Vizelju do sada, znate šta vas očekuje, ako pak niste slušali ovaj bend uživo, obavezno dođite, ovo će biti nastup […]

today26. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA