Vesti

POZNAT DRUGI DAN KONTAKT FESTA – ELEMENTAL I SVEMIRKO SU 25. AVGUSTA U ATRIJUMU BEOGRADSKOG SAJMA

today11. jul 2023.

Background

Prvo izdanje Kontakt Festa očekuje nas 24. i 25. avgusta kao kruna letnje sezone na otvorenom.

Koncertni program prvog dana festivala već je ranije objavljen. U četvrtak, 24. avgusta, u Atrijumu Beogradskog sajma nastupiće Vojko V, Z++ i Mimi Mercedez, a drugog festivalskog dana, 25. avgusta, u Beograd stiže Elemental, koji će sa beogradskom publikom proslaviti 25. godišnjicu rada benda, a sa njima i grupa Svemirko, kao regionalne zvezde kojih se beogradska publika možda i najviše uželela.

Punih 25 godina plodnog rada, 8 albuma, i više od 1.000 koncerata je iza grupe ELEMENTAL. Otkako su 1998. počeli kao uigrana trojka, Elemental je prerastao u beskompromisni sedmočlani bend sa live nastupima za pamćenje. Veličanstvenim koncertom na Šalati obeležili su ovaj veliki jubilej u rodnom Zagrebu, a 25. avgusta će na krilima slavljeničke atmosfere sleteti pred beogradsku publiku.

SVEMIRKO je od samog starta bend koji koji postavlja trendove i pomera ili uklanja granice. Jedna su od najtraženijih koncertnih senzacija u regionu. Uvek obećaju neočekivano i to i isporuče. Ništa manje se ne očekuje ni 25. avgusta na Kontakt Festu.

FOTO: Promo materijal

Tri do sada objavljena albuma „Vanilija”, „Tunguzija” i „Skalamerija” čine Svemirkovu „-ija” trilogiju epskih proporcija, a nova dela su u nastajanju. Deo toga otkriveno je aktualnim duetom „Nosi me na duši” koji potpisuju sa Peki Peleom. Svemirkove melodije i ritmovi niti su kojima zavode i vuku na ples. Posle dužeg vremena gledaćemo ih u Beogradu 25. avgusta.

Dnevne ulaznice za Kontakt Fest dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na tickets.rs.

FOTO: Kristijan Smok / Elemental 2023

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

POLUFINALISTI KONKURSA ZA NAGRADU MILAN MLADENOVIĆ 2023. SU POZNATI!

Žiri koji čine Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija) odabrao je 47 od 326 pesama prijavljenih na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2023.   Pesme su predstavljene abecednim redom: 1. Kiza Bluza – A šta to čekamo 2. Deformitet – Baba 3. Mišael Bob Vidaković – Balkan 4. Konvoj – Balkan Dert 5. Bristol – Beskraj 6. […]

today10. jul 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA