Vesti

KONKURS ZA NAGRADU MILAN MLADENOVIĆ TRAJE DO 31. MAJA U PONOĆ

today26. maj 2022.

Background

Više od 100 pesama prijavljeno je u prvoj polovini konkursa za dodelu Nagrade Milan Mladenović 2022! Podsećamo da je konkurs raspisan do 31.05.2022, a o četvrtom dobitniku Nagrade odlučivaće žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 evra. Poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka.

Ivan Fece Firči, Jelisaveta Todorov (grupa Vizelj)

Na svečanosti povodom dodele Nagrade Milan Mladenović 2021. godine Ivan Fece Firči, nekadašnji bubnjar EKVa, iznenadio je finaliste konkursa odlukom da daruje doboš koji proizvodi njegov „Firchie Drums“. Tada ga je dodelio Jelisaveti Todorov, bubnjarki benda Vizelj. Firči je odlučio da doboš kao poseban poklon za najinovatiovnije i najsvežije bubnjare, odnosno bunjarke koje prepozna među finalistima postane tradicija, pa će tako i ove godine „Firchie Drums“ doboš pripasti nekom od učesnika konkursa za Nagradu Milan Mladenović 2022.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.
– Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2021. i 31.05.2022. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 31.05.2022. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

ČUTURINA LIČNA PRIČA U NOVOM SPOTU ,,SLUŠAJ ME SINE“

Sa poslednjeg albuma Nikole Čuturila, “Priče iz Depoa”, stiže nam najličnija  pesma “Slušaj me sine", kao treći singl, uz propratni video spot u režiji Milutina Petrovića. Nikola najavljuje i početak koncertnih aktivnosti - Beograd 3. juna u Domu omladine, u sali Amerikana; Novi Sad 10. juna u Domu kulture. Pred sam početak koncertne sezone Nikole Čuturila, stiže nam “Slušaj me sine”, njegov treći singl sa albuma “Priče iz Depoa”, a od danas je na svim […]

today26. maj 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA