Vesti

KONCERT GRUPE NBG U ZEMUNSKOM FESTU!

today16. marta 2022.

Background

Kultni beogradski punk-rock bend NBG nastupiće 18.marta od 21 sat u klubu Fest u Zemunu, a kao gosti na koncertu nastupiće bendovi Stomp i Giljotina!

Posle višegodišnje pauze, bend NBG se ponovo okupio u originalnom sastavu 2016 godine. Sigurno se sećate dobro poznatih hitova: „Marijana“, „Za sve je kriva industrija piva“, „Beton blok“, „Frka kod Kališa“, obično slušanim na izlizanim kasetama.

Krajem 2018. godine objavili su kompilaciju „100% NBG”, a 2019. godine bend ponovo ulazi u studio, gde snima novi album koji se sastoji od 12 autorskih pesama i jedne obrade, pesme ,,Nove Godine“ grupe U Škripcu.

Album pod imenom „Nama ostaje samo PUNK!“ objavljen je februaru 2020. godine za diskografsku kuću Multimedia Music. Album je propraćen najpre spotom za pesmu „Nove Godine“ , a kasnije i za singl „Osuđen na bes“, u kojoj je u ulozi vokala gostovao Boban iz benda Ritam Nereda.

Promociju albuma je prekinula pandemija, ali bend je to vreme iskoristio da ekranizuje i pesme „Beži“, „Vanredno stanje“ i „Tebe vole blokovi“.

Iako su imali nekoliko festivalskih nastupa, raduju se prilici da novi album predstave uživo svojoj publici i na samostalnom koncertu u zemunskom klubu Fest.

„Uželeli smo se svoje publike i nadamo se i da se publika uželela nas. Teško su nam pale ovo okolnosti koje nam je nametnula pandemija jer najviše od svega volimo da smo na bini i da sa publikom budimo energiju pesama koje smo snimili. One tek tada zvuče onako kako smo ih zamislili“ kažu članovi benda i dodaju:

„Sa nama će to veče nastupiti još dva odlična, prijateljska benda, tako da vas očekuje baš puno dobrog zvuka“.

Kao gosti grupe NBG, 18.marta će u Festu nastupiti bendovi Stomp i Giljotina.

Stomp je novooformljeni bend iz Beograda u čijim redovima se nalaze dobro poznata imena sa domaće scene. Bend je nastao pre samo nekoliko meseci, a čine ga pevač Nenad Živić (Discord, Eyesburn), gitaristi Nemanja Kojić Coyote (Eyesburn, Remedy) i Dragan Vitas Lala (Hitman), basista Dejan Ćuruvija Kaja (Goodeyeclosed, Thrill), te bubnjar Dejan Miljković Boske (Goodeyeclosed, Eyesburn, Yobo, Thrill).

Giljotina je mladi pank bend koji postoji skoro tri godine. Do sada su održali oko 30 svirki širom Srbije, a nedavno su objavili album „Pod Giljotinom“.

FOTO: Promo materijal / poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ROCK OPERA JOVANA PETROVIĆA JE TU

Projekat Rock opera - „Oni Što Grabe Meso Sa Stola” je tu i napravljen po ideji Jovana Petrovića, a na stihove Bertolta Brehta. Muzika Jovana Petrovića zajedno sa Brehtovom umetničkom genijalnošću koja jednom rečju daje težinu celokupnom delu, gradi jednu anti-ratnu priču, takoreći opštu priču protiv nasilja. „Živimo u vremenu u kome je ova tema jako aktuelna, tako reći svakodnevna. Fenomen koji se pojavljuje u ovom delu je takav da […]

today15. marta 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA