Vesti

,,ELEKTRIČNI ORGAZAM“ IPAK 22. OKTOBRA U NOVOM SADU!

today12. oktobar 2021.

Background

Nakon sjajnog koncerta u Subotici, na kojem je publika gromoglasnim aplauzima nagrađivala legendarni bend posle svake pesme i čak dva puta ih vraćala na bis, Električni orgazam stižu i u Novi Sad.

Koncert koji je trebalo da bude održan u okviru programa Udruženja Free Space, „Prekinimo MUK…“, u dvorištu Ateljea Kurucić na Petrovaradinskoj tvrđavi, u subotu, 16. oktobra, ali usled najave loših vremenskih uslova pomera se za petak, 22. oktobar, sa početkom u 19,00h časova.

Udruženje Free Space veruje da ljudi zajedničkom saradnjom i međusobnom podrškom mogu da dovedu do prekopotrebnih i pozitivnih kulturnih i društvenih promena. Tokom 2020. godine na svom instagram profilu pokrenuli su prvi serijal razgovora pod nazivom „Pokrenimo priču, prekinimo MUK… u muzici, umetnosti i kulturi“, koje je vodila Jovana Coka Stanković, a koji su trajali punih pet meseci.

Svesni toga da kultura sama za sebe, u sopstvenom balonu, izolovana od šire zajednice nije kultura, cilj im je bio da daju jednu novu dimenziju ovim razgovorima. Osim sagovornika iz sfere kulture i umetnosti dali su prostor i onima koji nisu direktni učesnici, ali bez kojih svakako ne možemo govoriti ni o kulturi ni o zajednici.

U tom smislu, nastavljaju sa svojim aktivnostima, ali ovog puta zaista uživo nizom programa „Prekinimo MUK…“, a u saradnji sa Draganom Kurucićem u dvorišnom prostoru njegovog Ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Prvi u nizu je upravo koncert rok velikana Električnog orgazama koji stižu u Novi Sad 22. oktobra!

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,KAKO SE KREM ISTOPIO“ – KNJIGA POSVEĆENA GRUPI ,,CREAM“!

Knjiga Vladana Stanojevića „Kako se Krem istopio“ je neizbežno štivo za sve zaljubljenike u muziku grupe ,,Cream"! Knjiga „Kako se Krem istopio“ je posveta generaciji koja se na rokenrol „navukla“ u šezdesetim godinama prošlog veka. Opisuje razvojni put grupe, od malih londonskih klubova do dugih, pre svega američkih turneja na kojima su nastupali u najpoznatijim dvoranama širom Amerike, a čije je finale bilo u londonskom Rojal Albert Holu. Osvrće se […]

today11. oktobar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA