Vesti

KONCERT BENDOVA OXAJO I MITSKO BIĆE 17. MAJA U DOMU OMLADINE!

today15. maj 2024.

Background

Dom omladine Beograda predstavlja Oxajo i Mitsko Biće, dve najuzbudljive nove alternativne rok grupe u Beogradu na zajedničkom koncertu u petak, 17. maja od 20.30h u sali Amerikana! Danas još uvek talenti iz andergraunda, sutra možda mejnstrim zvezde. Dođite da zajedno proverimo! Ulaznice su u pretprodaji putem eFinity prodajne mreže i onlajn.

 

photo: Dom Omladine Beograda promo

 

Oxajo

 

Bend iz Beograda koji je privukao pažnju pesmom ,,Put”, koji je zauzeo drugo mesto na takmicenju Zadužbine Milan Mladenović. Nakon toga su se pojavili sa efektnim singlom za numeru ,,Sijam”, na kome su definitivno su oformili svoj still, kog nije lako definisati, ali je vrlo brzo postao popularan: radi se o mešavini nasleđa aleternativnog roka i ,,amerikane”, ali sa brzim ritmom koji ponekad odgovara ritmu dance muzike.

Ovu supergrupu čine Dušan Strajnić, Marko Ajković i Dario Vuksanović, poznati i iz drugih gradskih postava (Stray Dogg, Artan Lili, Savana), uz pomoć Todora Živkovića, Vlade Milićevića i neprevazidjene Anjute Janković. Oni sa lakoćom prave i lansiraju svoj krajnje neočekivani zvuk u beogradski etar, na zadovoljstvo sve mnogobrojnije publike.

 

 

 

Mitsko Biće

 

Mitsko Biće je indie / bedroom projekat koga je 2019. godine sam pokrenuo Jovan Ilić. U periodu od novembra 2022. do juna 2023, u saradnji sa sastavom Kineski restoran, Mitsko Biće izbacuje 6 singlova u formi spotova. Svi ovi singlovi objedinjeni su na EP izdanju ,,Tužne pesme u slatko-kiselom sosu”, koje je privuklo značajnu pažnju pre svega mlade publike.

Projektu su se u međuvremenu priključili novi članovi, sa ciljem saradnje na novim pesmama, čija je ideja dalje građenje Mitskog Bića kao kolektiva. Članovi nove postave benda su Boris Milanović (Palms Voice, Laplander, Ljubavnici, Triko), Andrijana Manojlović (Endi Marej, Ibar), Nemanja Đorđević (Špricersi) i sam Jovan Ilić.

 

 

 

 

 

cover photo: Dom Omladine Beograda promo

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

DOBRO DOŠLI U ŠABAC, TEKSAS! ŠABAČKI TRIO LU PREDSTAVLJA NOVI VIDEO SINGL ,,BRZO,BRZO“

Šabački trio LU predstavlja treći singl pred izlazak debitantskog albuma, a posle pesama ,,Ne mogu ništa sam“ i ,,Da l‘ iko misli na mene” na red je došla ,,Brzo, brzo". Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama i bandcamp-u, a kontroverzni video u režiji Ilije Petrovića pogledajte na YouTube-u: https://www.youtube.com/watch?v=ts_obycdgMw Ako vas neko pita da znate: ovo je jednostavna rokenrol pesma koja se ponavlja u beskonačnost i sadrži elemente funk-a […]

today13. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA