Vesti

,,KENI NIJE MRTAV“ OBJAVIO NOVI ALBUM, A BLIZU JE I SVIRKA – 13. NOVEMBRA!

today10. novembar 2021.

Background

Keni nije mrtav, jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, objavio je svoj debi album „Ajmo da plešemo“, a blizu je i svirka – 13. novembra!

Ovaj gitarski trio postao je prepoznatljiv po kombinaciji svojih energičnih nastupa, dobrih žurki i atmosferične lirike koja opisuje svakodnevnicu običnog čoveka u svojim dvadesetim, zatečenog u ovom vremenu.

Album, sastavljen od deset pesama, predstavlja celinu raznih poruka i priča autora i pevača benda Mateje Đokića, praćenih iskrenom rokenrolom svirkom.

Turneju povodom objavljivanja albuma, Keniji su otpočeli krajem oktobra, kao specijalni gosti na rasprodatom koncertu i promociji albuma benda Joker Out u kultnoj „Cvetličarni“ u Ljubljani.

Pored Mateje (autor, vokal, gitara) članovi grupe Keni nije mrtav su Matija Pešić (bas, vokali) i Sava Tomić (bubanj, controller, samplepad) koji je većinskim delom i producent albuma, uz neizmernu pomoć i saradnju benda sa Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem na nekoliko pesama.

FOTO: LiveProduction

Izlazak albuma prati i VHS spot za naslovnu numeru „Ajmo da plešemo“, a Keniji su trenutno posvećeni svojoj never-ending“ turneji, snimanju spotova kao i promociji albuma.

„Pozivamo vas da zajedno plešemo na vetru, da gledamo visoko i želimo još jače!“, poručuje bend.

 

Keniji nastavljaju turneju nastupima u Beogradu (13.11.), u Bijeljini sa grupom Repetitor (20.11.), Novom Sadu (27.11.) a uskoro će biti objavljeni i datumi nastupa u Nišu, Sarajevu, Mostaru kao i u Kruševcu, inače rodnom gradu članova benda.

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,KID A MNESIA“ – TROSTRUKI ALBUM RADIOHED-A JE TU!

Konačno je izašao i dugo najavljivani album ,"KID A MNESIA" engleske indie - rock petorke Radiohead. Trostruko izdanje sadrži albume "Kid A", ,"Amnesiac" i "Kid Amnesiae", kao De Lux trostruki vinil rezan na pola brzine radi boljeg kvaliteta zvuka, ili u ograničenim količinama na duplim kasetama koje nose naziv ,"KID AMNESIETTE". Jedan od najznačajnijih bendova današnjice, Radiohead, je bogatim izdanjem "KID A MNESIA" - obeležio je 21. godišnjicu od objave […]

today9. novembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA