Vesti

KATARINA PEJAK TRIO U ,,BLUZ I PIVU“ SUTRA UVEČE

today5. oktobar 2022.

Background

Katarina Pejak Trio je sastav koji je godinama unazad nastupao u nekoliko izdanja na čelu sa nesvakidašnjom kantautorkom prepoznatljivog glasa i klavirskog umeća, ali ovoga puta premijerno u Srbiji nastupa francuska formacija: Katarina Pejak (glas i klavijature), Žoan Barer, Isle De Re, FR (bubanj i glas) i Silvan Didu, Nantes, FR (kontrabas).

U četvrtak, 06. 10. 2022. sa početkom u 19h – na adresi Cetinjska 15, u klubu ,,Bluz i Pivo“ ovaj sastav biće zadužen za pravu ,,plavu” atmosferu.

Katarina Pejak Trio danas čine Johan Barrer (Žoan Barer), francuski muzičar koji se bavi džezom, kao i muzikom limenih orkestara iz Nju Orleansa, Kantri i Amerikana muzikom. Najpoznatiji je po angažmanima u sastavima Groove Catchers i NOLA French Connection. Sylvain Didou (Silvan Didu) je džez kontrabasista koji dolazi iz Nanta, nakon studija u Danskoj. Bavi se mnogim žanrovima na spektru džeza, improvizovanom i eksperimentalnom muzikom, a od nedavno je član Katarina Pejak trija.

Katarina Pejak je kantautorka iz Beograda, čiji je album „Roads That Cross“ izabran među deset najboljih bluz albuma 2019. godine na sajtu Allmusic. Od izlaska tog albuma, objavljen je i stilski različit EP pod nazivom „Outside Looking In“. 

,,U pitanju je vrlo vešto napravljen amalgam bluza i roka, Katarina kao da je nova tačka na transverzali koja povezuje Boni Rejt i Mariju Maldor sa Norom Džons i Suzanom Tedeski,” , rekao je svojevremeno i Žikica Simić za Katarinu muziku. Od ovog izdanja trija možemo očekivati nove aranžmane akustičih pesama sa EP-a kao i neki novi materijal, sve u toplom i izvornom zvuku klavirskog trija.

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti onlajn na sledećem linku: https://tickets.rs/event/katarina_pejak_trio_3507
na blagajni/šanku kluba Bluz i Pivo ili na ulazu pre početka koncerta po ceni od 800 RSD.

FOTO: Promo materijal / Klub Bluz I Pivo

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,NEMA NIČEG LEPŠEG OD GLEDANJA U NEBO“ KAŽU NA SVE STRANE POSEJANI I FUBAR

Na sve strane posejani, dugovečna ,,pobuna razuma" banatskog punokrvnog panka, objavio je video singl ,,Nema ničeg lepšeg od gledanja u nebo” u saradnji sa grupom Fubar. Pesma je nastala u krugu članova dva benda: Jović Zorana vokal (Na sve strane posejani), Miroslav Lučić na bas gitari (Fubar), Miloš Rajić na gitari (Fubar), Željko Miličević na bubnjevima (Fubar). Na sve strane posejani su po rečima ekipe: ,,nezavisna artistička muzička grupa koja […]

today5. oktobar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA