Vesti

,,KAKO SE KREM ISTOPIO“ – KNJIGA POSVEĆENA GRUPI ,,CREAM“!

today11. oktobra 2021.

Background

Knjiga Vladana Stanojevića „Kako se Krem istopio“ je neizbežno štivo za sve zaljubljenike u muziku grupe ,,Cream“!

Knjiga „Kako se Krem istopio“ je posveta generaciji koja se na rokenrol „navukla“ u šezdesetim godinama prošlog veka. Opisuje razvojni put grupe, od malih londonskih klubova do dugih, pre svega američkih turneja na kojima su nastupali u najpoznatijim dvoranama širom Amerike, a čije je finale bilo u londonskom Rojal Albert Holu.

Osvrće se i na uzajamne, jako nestabilne odnose između članova grupe koji su na kraju i doveli do toga da je „Krem morao da se istopi“.

Iako je trajala samo nešto duže od dve godine, grupa ,,Cream“ ostavila je nemerljiv doprinos rokenrolu. Pre svega zahvaljujući individualnim sposobnostima, inventivnosti ali više od svega novinama koje su uneli u pristupu i izvođenju svoje muzike.

Na promociji će govoriti autor Vladan Stanojević, Srđan Stojanović (direktor ,,Instituta za savremenu muziku“), Vladimir Janković Džet (muzičar i radio voditelj) i Vladimir Stakić (novinar i kritičar).

Knjiga je objavljena za podetiketu Multimedia Music – Multimedia Books u saradnji sa ,,Institutom za Savremenu muziku”.Dostupna je na prodajnim mestima Multimedia Music kao i online na www.multimedia-music.com.

FOTO: Promo materijal, cover knjige

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,MAMMAMIA!“ NOVI SINGL ,,MåNESKIN“ BENDA JE TU!

Nastavljajući niz planetarno uspešnih singlova:"ZITTI E BUONI", "I WANNA BE YOUR SLAVE” i " BEGGIN’ “, mladi italijanski bend, Måneskin ,donosi novi singl "MAMMAMIA”, čiji su producenti zajedno sa Fabriziom Ferraguzzom. Kao i do sada, bend je pesmu snimio na klasičan način, svi instrumenti su odvirani uživo, da bi se dobilo na sirovosti i grubosti u zvuku. Iako je u pitanju rock pesma, on nosi plesnu i klupsku vibraciju, počevši […]

today8. oktobra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA