Vesti

,,KA NEBU“ JE DRUGI SINGL I PRVI VIDEO CRNOGORSKOG ALT BENDA BUBNJIVI & PSI

today6. jun 2023.

Background

Bend Bubnjivi & Psi priprema svoj prvi studijski album ,,Stanje svjesti“, na kom će se naći jedanaest pesama, a singl ,,Ka nebu“  je drugi predstavnik onoga što možemo da očekujemo od ove kreativne četvorke i retkih predstavnika crnogorske alt rock scene.

Iza autorskog projekta Bubnjivi & Psi stoji Ivan Ivanović Bubnjivi, gitarista grupe Parampaščad – odakle inspiracija za drugi deo imena grupe. Nakon prošlogodišnjeg prvog singla ,,Sam sa sobom“ objavljenog za Lampshade Media, ovaj crnogorski alt rock bend iz Podgorice, predstavlja nam danas svoje sledeće izdanje, singl ,,Ka nebu“ drugo sa predstojećeg albuma ,,Stanje Svjesti“ koje se priprema za jesen.

Kao što iz naziva očekivanog albuma može da se nasluti, album će biti intimna priča autora Ivana Ivanovića Bubnjivog, njegovih ličnih doživljaja, stavova i osvrt na stvarnost u kojoj živimo. Drugi singl, melodična, otvorena i energična pesma ,,Ka nebu“ podstiče slušaoca da se prepusti i promisli o svojim, kako svakodnevnim tako i životnim, putevima i odlukama. Često u svojim pesmama Bubnjivi za inspiraciju uzima upravo Nebo, Sunce i sve one simbole i elemente koji konstantno ukazuju na to koliko je čovek zapravo mali u odnosu na prirodu. Kroz sve te motive, koji na prvu loptu ukazuju jednostavno na Nebo i Sunce, Bubnjivi u stvari vešto prenosi značenje na svakodnevne ljudske borbe i težnje, i na taj način postavlja u prvi plan večitu potragu čoveka za smislom i suštinom postojanja, i delovanja ljudskog bića na planeti Zemlji. Kao što kaže
i sam stih pesme: ,,U beskraj sam promišljao, da uzalud nisam išao ka nebu”.

Tekst i muziku potpisuje sam Ivan Ivanović, za izradu aranžmana zaslužan je ceo bend. Miks i master radili su Ivan Ivanović i Stefan Pantović u studiju Stivi. Spot je delo produkcijske kuće Mediatag iz Podgorice, koju čine Nebojša Medo Perković i Ivan Mandić, a koji potpisuju kameru i montažu. Fabula video spota prati samu pesmu, prikazujući upravo tu želju i potrebu jednog čoveka da po svaku cenu dodje do svoje potrebe i cilja. Spot je osmislila filmska ekipa zajedno sa bendom i nije slučajno, s obzirom na temu pesme, što je radnja iz prvog lica, tj. snimljena iz tačke gledanja protagoniste.

Singl će, narednih meseci biti u fokusu benda , za koji će – kako se sami nadaju – mnogim ljudima ulepšati dane leta koji su pred nama. Već na jesen Bubnjivi & Psi lansiraju pomenuti dugo najavljivani album sa još jednim video spotom i nakon toga se nadaju što većem broju svirki i koncerata u zemlji i regionu, kako bi na pravi način publici predstavili svoj materijal, jer ,,ipak rock’n’roll se najboljepropovijeda uživo“, poručuje Ivan Ivanović Bubnjivi.

FOTO:  Nebojša Medo Perković

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DIZAJNIRAJ ROCK RADIO MAJICU!

Ima li šta lepše, ima li šta draže nego kada se Rock Radio i njegovi slušaoci nađu tamo gde je srcu najbliže!? I ove godine, kao i prethodne dve u isto vreme, slavimo Rock Radio zajednicu na način koji najviše volimo - dizajniranjem Rock Radio majice za sezonu 2023 / 2024! Ko će ove godine potpisati dizajne majice koja će se štampati i nositi sve do nekog novog maja!? Nije mala […]

today2. jun 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA