Vesti

K.K.N SLAVI 10 GODINA ALBUMA ,,VOLJA ZA NOĆ“ U VELIKOJ SALI DOMA OMLADINE

today5. april 2024.

Background

Beogradski bend Kanda, Kodža i Nebojša će na dva koncerta, koji će biti održani 12. i 13.aprila u Velikoj sali Doma omladine, sa svojom vernom publikom obeležiti 10 godina od objavljivanja, po mnogima, najznačajnijeg albuma njihove više od 30 godina duge karijere, “Volja za noć”.

Bend će prirediti posebno koncertno iskustvo, jer će po prvi put u karijeri održati električno- akustični koncert. Velika sala Doma omladine, u kojoj su sedeća mesta, je idealan prostor za ovakav koncert, a bend je u toj sali poslednji put nastupao pre 18 godina.

,,Nijedan koncert nije isti, pa neće biti ni ova dva, iako se održavaju dan za danom. Biće dve različite večeri i samim tim najverovatnije dve različite atmosfere, dva različita raspoloženja, dve različite publike, dva različita izdanja benda, pa onda i dve različite plej liste. Inicijalno može da postoji jedna plej lista, ali u stvarnosti teško da može da ostane ta jedna, verovatno će već na prvom koncertu biti druga, a na drugom treća. Prostor za improvizaciju i spontanost nam je neophodan i zato očekujte neočekivano!” najavio je frontmen Oliver Nektarijević.

FOTO: Nebojša Babić

Posle 10 godina ovaj kultni album će se konačno pojaviti i na vinilu. Nekoliko pesama sa albuma je steklo status neizostavnih koncertnih bisera, nekoliko je tek povremeno na repertoaru, a na predstojećim koncertima će izvesti i one pesme koje su svirali vrlo retko ili nikada.

Na snimanju albuma “Volja za noć” je učestvovao i Ognjen Beader kao basista, koji je ostavio veliki pečat na jednoj od najvažnijih pesama sa tog albuma “Siroti Ani i Bo”. Pored naslovne numere na ovom albumu se nalaze i pesme “Sve je stalo”, “Ne služim ničemu”, “Uvek u ponoć”, “Vera, nada, ljubav i stav” i druge, a bend i tada i sada veruje u sve pesme sa albuma.

Osim pesama sa ovog albuma KKN će na dvostrukom koncertu izvoditi i omiljene pesme sa ostalih osam albuma i svojoj publici pokazati da su dostigli kreativni vrhunac u autorskom i sviračkom smislu. Bez zadrške će svakako prirediti novo koncertno iskustvo, jer će tokom jedne večeri zapravo održati dva koncerta – prvo akustični, a potom i električni.

Ulaznice za koncerte KKN-a u Velikoj sali DOB-a dostupne su po promotivnoj ceni od 2.000 dinara putem eFinity prodajne mreže i na efinity.rs, kao i u Antishopu u Cetinjskoj.

FOTO: Nebojša Babić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,SVE DA IMA NEKI NAČIN“ JE NOVI SINGL GRUPE SILENTE

Hrvatski bend Silente objavio je novi singl „Sve da ima neki način“, koji je još jedan uvod u nadolazeći novi album. Muziku za novi singl potpisuje Tibor Karamehmedović, tekst Sanin Karamehmedović, dok je za audio produkciju zaslužan Nikša Bratoš. Pesma „Sve da ima neki način“ je drugi singl sa nadolazećeg albuma, nakon prošlogodišnjeg „Sve što treba znat o ženi“. ,,Bend se okupio u studiju u januaru ove godine s novim […]

today5. april 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA