Vesti

JUBILARNI NATURAL MYSTIC REGGAE FESTIVAL OVE GODINE OD 21. DO 23. JULA!

today9. jun 2023.

Background

Mir. Ljubav. Sreća. Osmeh. Zagrljaj. Zajedništvo. Poštovanje. Praštanje. Mir. Slobodadeset je poruka za deseto jubilarno izdanje jedinstvenog i neprocenjivog Natural Mystic Reggae Festivala!

I ove godine na istom mestu, magične i mistične šume brda Ždreban kraj Gornjeg Milanovca raširenih ruku i otvorenog srca dočekaće sve ljude dobre volje u periodu od 21.07.2023 do 23.07.2023 godine.

Kroz tri festivalska dana publika će imati priliku da vidi i čuje neka od svetskih i domaćih reggae zvezda.

Zahvaljujući našim dragim prijateljima AUSTRIJSKOM KULTURNOM FORUMU publika ćepremijerno moći da čuje jedan od najvećih pratećih bendova Evrope. Za njih nije potrebna nikakva posebna najava, dovoljno je samo reći HOUSE OF RIDDIM. Sa njim dolazi i mlada zvezda u usponu na mikrofonu, sjajni REKALL.

Po prvi put na Natural Mystic-u, a posle više od 15 godina ponovo u Srbiji, britansko-jamajkanska reggae dancehall zvezda – TIPPA IRIE uz pratnju najboljeg srpskog pratećeg benda SOULCRAFT ROCKERS. Zatim nam iz Italije dolazi unikatan dub sound system, dvojac bez kormilara, WICKED AND BONNY premijerno prvi put u Srbiji.

Trećeg festivalskog dana publici će poruke ljubavi, mira i ujedinjenja sa dalekog jugozapada Francuske preneti I SENS & ANTWAN SELECTA. Iz bratske nam Slovenije stiže band koji će svojom energijom i muzikom raspametiti svakoga ko se bude našao ispred njih u petak 21.07.2023 – iz prelepog Kranja dolazi RAGGALUTION, band koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Još jedno veliko ime nam dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva, veliki DEO FAVENTE koji će publici u Gornjem Milanovcu predstaviti svoj poslednji album pod nazivom ICEMAN. Krunisani princ srpske reggae scene, čovek čiji je trombon čuo ceo svet a zabeležile najpoznatije producentske kuće, rezident našeg festivala – HORNSMAN COYOTE!

 Natural Mystic Reggae Festivala

Jubilarni deseti rođendan ne može da prođe bez energije koju nosi SKA muzika pa smo zato u pomoć pozvali još dobrih ljudi iz Slovenije. U subotu 22.07.2023 u goste nam dolazi THE HOMEGROWNS,
perspektivni ska-reggae band, ali to nije sve, publiku će na SKAkanjenaterati i jedan prekaljeni ska/reggae/punk band iz Niša, PROCES. Za zagrevanje publike pred nastup ova dva benda zadužen je neponovljivi SKALAMERIJA SOUND SYSTEM iz Zemuna. Bend koji vraća veru u bolje sutra, nadaleko poznati i nagrađivani domaći crossover band iz Svilajnca AMAN ZAMAN. Poslednjeg festivalskog dana kada smo već svi željni tople kupke u goste nam dolazi pravi odmor za dušu i telo, HOT TUB DUB. Uz domaćina festivala JAHMESSENJAH SOUND SYSTEM publici će se predstaviti i PEACEMESSENJAH iz Slovenije, BUTCHA BLESINJAH iz Novog Sada, duo iz
Lazarevca PIJEMONT, naš brat KING CALYPSO, sistah SLINK, a tačku na I i čast da i ove godine zatvore pozornicu imaće JAH AKKA iz Italije i MYTHICAL iz glavnog nam grada.

Dani vikenda u prepodnevnim časovima biće posvećeni našim najmilijima i najmlađima. Subota 22.07.2023 biće dan za likovne i muzičke radionice u organizaciji Kulturnog centra Gornji Milanovac pod dirigentskom palicom Valentine Nađ i naše mile animatorke Marine. U nedelju 23.07.2023. će decu a i odrasle u klupe staviti Nevena iz
organizacije Rudničke Vile koja će svoje znanje o zaštiti životne sredine nesebično podeliti sa svima i naučiti kako možemo pomoći našoj Majci Prirodi time što ćemo sav mogući otpad reciklirati i njegovu energiju iskoristiti na najbolji mogući način. Sav otpad koji se bude skupio na festivalu biće recikliran a sav novac od prodaje biće doniran za izgradnju dečijeg igrališta na planini Rudnik.

Kao i do sada ulaz na festival je BESPLATAN, pa molimo sve posetioce da ne unose svoju hranu i piće, jer time otežavaju organizaciju festivala. Za sve posetioce koji vole kampovanje i ove godine smo obezbedili BESPLATAN kamp sa tuševima i mestom za umivanje. A svi koji od igranja, pevanja i druženja ogladne moći će da pojedu ukusan obrok u našoj festivalskoj kuhinji. Apelujemo na posetioce da zbog nedovoljnog broja mesta za parkiranje na festival ne dolaze kolima već da ih ostave u gradu, a da se do festivala prošetaju nekih 20ak minuta.

NO MORE TROUBLE, NO MORE WAR. PEACE, LOVE AND FREEDOM FOR ALL!

Vidimo se na Natural Mystic Festivalu 21., 22., 23.07.2023!

 

FOTO: Natural Mystic Reggae Festival / Poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,LJUTI JAM“ ČUTURE ĆE LJUTO DA ZADŽEMUJE U SUBOTU VEČE U KLUBU FEST!

Nikola će sa svojim bendom vrsnih muzičara, promovisati najnovije izdanje, dvostruki live album pod nazivom Ljuti Jam (Live) u klubu Fest, ove subote, 10. juna! Ovaj izuzetan projekat, svedočanstvo je umetnikove posvećenosti i visokog nivoa predstavljanja autorske muzike, praćeno nepokolebljivom energijom i jedinstvenom atmosferom. Dvadeset pesama pažljivo odabranih sa Čuturilovog obimnog opusa za album Ljuti Jam (Live), izazvalo je značajno interesovanje publike i učvrstilo poziciju rok ikone. Koncertni događaj u […]

today8. jun 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA