Vesti

JOSIPA LISAC SLAVI 50. GODINA ,,DNEVNIKA JEDNE LJUBAVI“ U NOVOM SADU

today8. februara 2023.

Background

Muzička diva Josipa Lisac održaće koncert 12. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u organizaciji producentske kuće Long Play. Povod za novo druženje legendarne umetnice sa publikom je obeležavanje 50 godina od objavljivanja prvog albuma ,,Dnevnik jedne ljubavi“, koji ne samo da je kamen temeljac njene karijere, već se smatra jednim od naznačajnijih izdanja u istoriji pop-rok muzike bivše Jugoslavije.

FOTO: Promo materijal /Poster

Album originalno objavljen 28. februara 1973. u izdanju Jugotona, povodom velikog jubileja je remasterizovan u čuvenom ,,Abbey Road“ studiju u Londonu i reizdat na vinilu. ,,Novi život“ dobile su pesme koje se pet decenija smatraju klasicima na ovim prostorima: ,,O jednoj mladosti“, „Srela sam se s njim“, „Ležaj od suza“, „Sreća“... Autori kompletnog materijala su Josipin životni saputnik, pokojni Karlo Metikoš i Ivica Krajač, a aranžer i dirigent je Brane Lambert Živković. Čuvena crno-bela fotografija Josipe na naslovnoj strani omota, koju je uradio Jozo Ćetković, i dan danas je jedno od najprepoznatljivih ovdašnjih diskografskih idejnih rešenja.

,,U šali kažem da se taj album odrekao autora i mene kao interpretatora i „traži“ da ga pustimo na miru“, slikovito kaže Josipa o ,,Dnevniku jedne ljubavi“. Poput svih pravih umetničkih dela, odavno se otisnuo na vlastitu plovidbu bez svojih tvoraca. On je jedna istina u kojoj mogu da pronađu poruke oni koji traže i žele ljubav.

Ulaznice za koncert Josipe Lisac 12. marta u novosadskom SNP koštaju 2.200, 2.500 i 2.800 dinara.

FOTO: Nebojša Babić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,KURVIN VODENJAK“ – SEOSKA SEKSUALNA REVOLUCIJA LENHART TAPES-A

Vladimir Lenhart i njegov Lenhart Tapes projekat predstavljaju drugi singl i prvi zvanični video spot sa albuma "Duets" (2021. Pop Depresija/Novo doba) i to za pesmu ,,Kurvin vodenjak". Kako opisati ovaj poetsko-seoski audio-video haos? Možda sa ,,to je jedan etno-indastrijal-pank pakao u tri minuta u izvođenju Lenhart Tapes Orchestra sa famoznom Mirjanom Raić u glavnoj ulozi i u režiji Staše Tomića". Srećno svima! https://www.youtube.com/watch?v=Jg8O3J7hzpg ,,Partitura je raspisana davne 2013. godine […]

today8. februara 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA