Vesti

JAZZ SREDOM #20 U KUGLAŠU – DANAS U ČAST CHARLIE PARKERA

today16. mart 2022.

Background

U sredu, 16 marta od 19 sati, ljubitelje džeza čeka posebna poslastica – Jazz sredom u svom dvadesetom izdanju donosi veče posvećeno legendi, Čarliju Parkeru!

Svake srede očekuje nas novi program u Kuglašu, koji uključuje sve više muzičara, a dvadeseto Jazz veče biće obeleženo muzikom džez legende Čarlija Parkera.

Tribute to Parker čine Danilo Mitić (alt saksofon), Vukan Potežica (kontrabas) i Miloš Grbatinić (bubnjevi).

Na repertoaru će se naći poznate i manje poznate Parkerove numere, kao i džez standardi u originalnim aranžmanima, a nakon toga sledi otvoren jam session i svi su dobrodošli da se priključe.

Čarli Parker (Charles Parker Jr.) čiji su nadimci bili Bird ili Yardbird bio je američki džez saksofonista i kompozitor. Ovaj veoma uticajan muzičar bio je vodeća figura u razvoju bebopa. Parker je jedan od retkih umetnika kojeg su za života nazivali genijem, čije je ime bilo i ostalo legendarno. Ostavio je neobično živ trag u mašti svojih savremenika, što se odrazilo ne samo na džez, već i na druge umetnosti, posebno na književnost. Danas je teško zamisliti istinski džez muzičara koji, na ovaj ili onaj način i formu, ne bi iskusio ne samo simpatičan uticaj Parkera, već i njegov konkretan uticaj na njegov izvođački jezik.

Ulaz će se naplaćivati 250 dinara, ali organizatori navode da ulaznice ne moraju da plaćaju studenti FMU koji imaju indeks sa sa sobom kao ni muzičari koji će svirati (ali moraju imati instrument sa sobom – bubnjari palice, pianisti indeks ili note). Takođe, studenti bilo kog fakulteta ili srednjoškolci koji sa sobom imaju ideks ili đačku knjižicu plaćaju ulaznicu 150 din.

Kuglaš se nalazi u Đušinoj 5 u Beogradu a okupljanje počinje od 19 sati.

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

STRUKA I MIKRI PREDSTAVLJAJU ,,PIMPOVANJE“

Grupa Prti Bee Gee definitivno važi za jedan od najuticajnijih hip-hop sastava ne samo u Srbiji već i u regionu. Predstavnik Prti Bee Gee ekipe, Mikri Maus, gostuje u novom singlu „Pimpovanje“ respektabilnog repera Struke. Pesmu objavljuje lejbl Honey Money Gang (HMG) koji se za relativno kratko vreme pozicionirao kao jedan od izdavačkih oslonaca, kada je u pitanju ono što zovemo urbana kultura. Dinamičnu prolećnu sezonu HMG najavljuje upravo singlom […]

today16. mart 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA