Vesti

,,KID A MNESIA“ – TROSTRUKI ALBUM RADIOHED-A JE TU!

today9. novembra 2021.

Background

Konačno je izašao i dugo najavljivani album ,“KID A MNESIA“ engleske indie – rock petorke Radiohead.
Trostruko izdanje sadrži albume „Kid A“, ,“Amnesiac“ i „Kid Amnesiae“, kao De Lux trostruki vinil rezan na pola brzine radi boljeg kvaliteta zvuka, ili u ograničenim količinama na duplim kasetama koje nose naziv ,“KID AMNESIETTE“.

Jedan od najznačajnijih bendova današnjice, Radiohead, je bogatim izdanjem „KID A MNESIA“ – obeležio je 21. godišnjicu od objave kultnih albuma „Kid A“ i „Amnesiac“, obogaćen novim materijalima, albumom „Kid Amnesiae“, zbirkom dosad neobjavljenih pesama, snimljenih tokom 2000. i 2001. godine. Ova impresivna kolekcija pojavila se  5.11. u izdanju XL Recordings.

O „KID A MNESIA“, zaista raznovrsnoj i koloritnoj ediciji bend kaže: ,, „Kid A’ i ‘Amnesiac“ postaju punoletni, a pridružuje im se „Kid Amnesiae“, palata sećanja na polu-zapamćene, polu-zaboravljene svirke i neobjavljene materijale.“

Na tom trećem albumu nalaze se pesme koje su tek nedavno objavljene po prvi put  „If You Say the Word” i „Follow Me Around”.

Pesma „If You Say The Word“ jedna je od odabranih za play listu novog albuma, a na popisu je i dosad neobjavljeni studijski snimak pesme„Follow Me Around”  koji datira još iz 1997. godine.

Video spot za “If You Say The Word” je međutim prešao već skoro million i po pregleda na YouTube-u, režirao je radio norveški režiser Kasper Häggström, dok za “Follow Me Around”, sa Guy Pearce-om protagonists, režiju potpisuje režiserski duo US, tj. Christopher Barret i Luke Blake Taylor.

Ovom prilikom izašla je i knjiga tvrdog poveza Kid A Mnesia , Thom Yorka i Stanley Donwood-a, sa više od 300 umetničkih dela – od digitalno kreiranih pejzaža, preko kolaža i crteža – nastalih tokom stvaranja, snimanja i produkcije albuma „Kid A i Amneisiac“. U saradnji sa Epic Games izlazi i ,,Kid A Mneisa Exhibition“, izokrenuti digitalno/analognog svet, kreiran od dela koja mogu da se nadju i u knjizi.

Track list za:
Digitalnu verziju – 3 volume stream / download
Volume 1
Kid A
Everything In Its Right Place
Kid A
The National Anthem
How To Disappear Completely
Treefingers
Optimistic
In Limbo
Idioteque
Morning Bell
Motion Picture Soundtrack
Untitled

Volume 2
Amnesiac
Packt Like Sardines in a Crushd Tin Box
Pyramid Song
Pulk/Pull Revolving Doors
You And Whose Army?
I Might Be Wrong
Knives Out
Morning Bell/Amnesiac
Dollars and Cents
Hunting Bears
Like Spinning Plates
Life In A Glasshouse

Volume 3
Kid Amnesiae
Like Spinning Plates (‘Why Us?’ Version)
Untitled v1
Fog (Again Again Version)
If You Say the Word
Follow Me Around
Pulk/Pull (True Love Waits Version)
Untitled v2
The Morning Bell (In the Dark Version)
Pyramid Strings
Alt. Fast Track
Untitled v3
How to Disappear into Strings

FOTO: Promo LAMPSHADE media

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

STIGLE SU ,,OBALE“, AUTORSKI ALBUM ZORANA VELJKOVIĆA KIZE

Promocija albuma „Obale“ Zorana Veljkovića Kize biće održana u sredu, 10.novembra od 17h u Multimedia Music Record Store (Sremska 2). Zoran Veljković Kiza je iskusni muzičar koji učestvovao u studijskom radu kao i na live svirkama mnogih poznatih muzičara sa ovih prostora (U škripcu, Patos, Madam Piano, Zoran Kalezić...). Takođe je sarađivao sa najpoznatijim beogradskim klubskim bendovima. Za album „Obale“ Kiza kaže da je iskren, „organski“ projekat, odsviran za jedan […]

today9. novembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA