Vesti

,,VOZ VLAK“ JE DOPUTOVAO I NA BEOGRADSKE STANICE

today20. decembra 2021.

Background

,,Ja sam voz, prolazim kroz raspad sveta, gledam ljude kako jure“.

RadioTeatar premijerno predstavlja novu pesmu i spot u režiji Tomislava Fiketa za pesmu ,,Voz Vlak” Kralja Čačka i Nine Bajsić, iz radio-predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“:

Nakon letnjeg spota za pesmu ,,Obrnuti red stvari” reditelja Dražena Krešića koji je za nešto manje od 6 meseci od premijere imao skoro 200.000 pregleda, RadioTeatar predstavlja i drugi video iz pesmarice radio-predstave ,,Soundtrack za film koji nije snimljen“. Ovog puta reč je o dinamičnoj pesmi ,,Voz Vlak” i spotu koji je u maniru ranih noir filmovarežirao i montirao filmski reditelj Tomislav Fiket. Kameru potpisuje Dražen Krešić, a produkciju Katarina Grgić za RadioTeatar.

„Soundtrack za film koji nije snimljen“ je glazbeno-poetski street-movie. Gledatelj, odnosno slušatelj, doživljava filmsko putovanje kroz koje ga vode dvoje osobitih protagonista, stanovnika dva više nepovezana nego povezana grada: zagrebačka pesnikinja, kantautorica i dramaturginja Nina Bajsić i beogradski pesnik, kantautor i slikar Nenad Marić, poznatiji pod umetničkim imenom Kralj Čačka. U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija Soundtrack-a se ne zasniva samo na rečima i muzici, već je nosi i zvučno-atmosfersko tkanje Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.

A za „Soundtrack za film koji nije snimljen“ kažu:

,,Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na „Soundtracku za film koji nije snimljen“. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmiješena napušta prostor.“ rekao je Darko Rundek.

,,Vizualno je tu skromno, predstava je sva od zvukova i prisutnosti. Akteri ni ne pokušavaju biti vizualno atraktivni, umjesto da vas zabave traže od vas da se umirite i koncentrirate na prizor ispred sebe, na te male ljude koji inače žive u radiju. A tamo se ne događa ništa, skoro ništa. I baš to ništa je važno, ljekovito. Da poslušate, da se umirite na frekvenciji na kojoj dugo niste bili. Radio, za nas ljude 21. stoljeća, znači usporiti, vratiti se u prošlost u kojoj vrijeme nije tako brzo teklo. Umiriti srce koje nenormalno lupa.“ kaže Snježana Pavić, Globus

,,Soundtrack za film koji nije snimljen je intrinzično putovanje i koliko god se distrakcija pojavljivalo na tom putovanju, ono se konstantno svodi na putovanje prema samome sebi i momentu spoznaje da ne postoji isprika za bijeg od ljubavi, jer je bijeg od ljubavi, ujedno i bijeg od samog života.“, rekao jeZoran Stajčić, Ravno Do Dna.

FOTO: Anita Nađ

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

TRICKY U BARUTANI 19. MAJA 2022.!

Kultni trip-hop muzičar Triki (Tricky) održače dugo očekivani beogradski koncert 19. maja 2022. u Barutani, na Kalemegdanu, u organizaciji agencije Long Play. Uticajni Britanac je trebalo da nastupi u srpskoj prestonici 15. oktobra ove godine u Domu omladine, ali je događaj, usled i dalje nepovoljne epidemiološke situacije i pomeranja njegove cele evropske turneje, po treći put odložen. Prethodno, prvi zakazan termin bio je 29. april 2020, a sledeći 23. februar […]

today18. decembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA