Vesti

IZAŠAO JE NOVI SINGL GRUPE THE NATIONAL ZA ,,4AD“

today23. avgust 2022.

Background

Od kako su se vratili na turneju ovog maja, The National svira nekoliko novih pesama uživo, a jednu od njih grupa je objavila i kao novi singl za 4AD. U pitanju je „Weird Goodbies“ feat. Bon Iver. Singl nastavlja tradiciju saradnje Justin Vernon-a (frontmen, autor, multinsturmentalista i pevač indie folk benda Bon Iver) sa bendom The National u studiju i na sceni.

„Radi se o tome da otpustimo prošlost i krenemo dalje, a onda nas kasnije preplave predomišljanja“, kaže o pesmi pevač The National-a Matt Berninger, koja takođe sadrži gudače Londonskog savremenog orkestra (London Contemporary Orchestra) u orkestraciji Bryce-a Dessner-a iz The National.

Foto: Josh Goleman

O procesu stvaranja singla, Aaron Dessner kaže: „Weird Goodbyes“ je bila jedna od prvih novih pesama koje smo napravili. Zloupotrebio sam ritam mašine, kao i obično, i naleteo na ovaj ritam koji mi se zaglavio u glavi – osećao sam se kao nešto što samo Brajan (Bryan Devendorf bubnjar The National) može prirodno da odsvira. Sagradili smo pesmu oko takta. Metova (Matt Berningervokal The National) melodija i reči delovale su tako elegantno i dirljivo od početka — tugujući za gubitkom nevinosti i motivacije, držeći se sećanja i osećanja koja neizbežno izmiču i tuge koju svi trpimo u čudnim oproštajima.”

Dessner takođe objašnjava kako je Bon Iver bio predstavljen na numeri: „Nekako sam mogao da čujem glas i srce našeg prijatelja Džastina (Justin Vernon) u ovoj pesmi od početka. Poslali smo mu materijal, to ga je dirnulo– i pevao je sa Metom tako snažno.”

Foto: Promo materijal/cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

PARTIBREJKERS NA BEOGRADSKOM SAJMU: 40 GODINA ROKENROLA

Četrdeset godina rokenrola Partibrejkers proslavlja na Beogradskom sajmu! Brejkersi su rođeni početkom avgusta 1982. godine, a jubilej će obeležiti 22. septembra 2022. velikim beogradskim koncertom na otvorenom. ,,Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada", najavljuje Zoran Kostić Cane i poziva na koncert povodom ovog značajnog jubileja. ,,Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. […]

today22. avgust 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA