Vesti

,,OSVESTI I DOĐI U PRVI PLAN“ – PRAVA PORUKA ZA NOVU GODINU – NATALIE

today31. decembra 2021.

Background

Neki bendovi uđu u legendu kada objave prvi album, a neki prvi albumi su potvrda da su legende bile istinite.

,,Osvesti se”, debi album beogradskog benda Nataleé, jedan je od takvih albuma.

Natalija Rajković Natali već je priznata i nagrađivana na kantautorskoj sceni, a legenda o srčanim koncertima ove kantautorke prati sve njene nastupe. Prvi album njenog benda Nataleé dolazi kao rezultat marljivog dvogodišnjeg rada na pesmama koje su već dobro poznate svima koji su ih makar jednom čuli u nekom od brojnih živih izvođenja.

U srži svih pesama su Natalijin glas i gitara, kao i tekstovi koji nam na autentični način prenose perspektivu mlade žene koja je svesna gde živi i sa empatijom gleda na ljude oko sebe. Njene emocije su skoro neod vojive od priče, pa i kada peva o angažovanim temama i kritikuje društvo, kao u pesmama ,,Ćao“ i ,,Brat“, ona govori o ljubavi. Ljubav nije jednodimenzionalno prikazana, ona se proširuje na prijateljstvo u pesmi Mesec, problematizuje društvene uloge muškaraca i žena u pesmama Novi dan i Zelena, a na kraju zavodi i očarava kao u pesmama ,,Bebo“ i ,,Prvi plan“.

Album je sačinjen od osam pesama, zajedno sa jednom bonus kompozicijom, i dokaz je istinitosti njihove tvrdnje da je bend Nataleé ,,eklektična kombinacija tradicionalnih instrumenata i modernog bita“. Osim Natalije Rajković, koja je glavni vokal i ritam gitara, na albumu se mogu čuti i Aleksandar Dervišević Derwah na bas gitari, Branislav Dragović Bein u ulozi skreč majstora i DJ-a, Nikola Burović kao ritam i solo gitara, Dušan Murišić na trubi i Andrija Petrović na trombonu. Za produkciju su bili zaduženi Marko Milošević MKDSL i Luna Škopelja, dok je miks i master radio Nemanja Maksimović NMEE.

FOTO: Promo materijal

Album prvenac dolazi uz drugi, zvanični spot benda, a ekranizovana pesma je ,,Prvi plan”. Spot predstavlja pogled sa balkona i čežnju letnjih dana, a pojedini članovi benda se pojavljuju u neočekivanim ulogama. Muzički video je realizovan uz pomoć Marije Antić zadužene za kameru i montažu, dok je kolor korekciju radio Bogdan Spasojević.

,,Osvesti se” je poziv na igru, inspiracija za promenu i motivacija za bolje. Album dolazi na kraju 2021. godine kao uteha za prošlo i obećanje za buduće, a publika konačno može da doživi Nataleé i u svojoj sobi.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NOVOGODIŠNJA ,,REKAPITULATZIJA” UZ NIČIM IZAZVAN, STEREO BANANU I SHARK SNAKES AND PLANES

Dorćol Platz odbrojava sitno do velike novogodišnje žurke pod nazivom ,,REKAPITULATZIJA” na kojoj će glavne zvezde biti pop sastav Ničim izazvan, a pored njih i Sharks, Snakes & Planes. Za zagrevanje 30. decembra će biti zadužene dobro poznate rime i d’n’b ritmovi niškog sastava Stereo Banana! Sastav Ničim izazvan nije dugo svirao u Beogradu i ova je jedna od lepih prilika na kojoj se mogu čuti njihovi hitovi poput ,,Trideset”, […]

today30. decembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA