Vesti

STIGAO JE ALBUM GRUPE ,,WIERD FISHES“, JER ,,VODA ZOVE“

today21. decembra 2021.

Background

Debitantski album se može posmatrati kao simbolični početak jednog benda, a pošto su Weird Fishes sačekali praznični period na kraju godine i petogodišnjicu nastanka benda, njihov prvi album ,,Šta ako” i spot za pesmu ,,Voda zove“ je i novogodišnji poklon za sve stare i nove fanove.

Iako je ovo njihov prvi album, Katarina Vukoman i Peđa Todić su već odavno poznati na beogradskoj sceni. Brojnim nastupima i neuobičajenim repertoarom za jedan akustični cover duo, Weird Fishes su privukli pažnju izvedbama koje zvuče autentično i originalno, čak i kada su tuđe pesme u pitanju.

Iz mešavine žanrova pod čijim su uticajima svirali, nastao je jedinstveni miks: gorko-slatki melanholični elektro pop, koji je konačno sačuvan na ovom debitantskom izdanju.

Album se sastoji iz devet pesama, od kojih su singlovi ,,Over and Out “ i prva pesma na maternjem jeziku ,,Ovde“ ranije objavljene uz spotove. U produkciji i aranžmanima starijih kompozicija čuje se i oseća uticaj braće Srđana i Pavla Popova, dok je u novim pesmama svoj trag ostavio Marko Benini. Album je presek dosadašnjeg rada benda i specifičan je zbog toga što sadrži pesme na engleskom i srpskom jeziku, a uz one poznate od ranije, na albumu se nalazi i nekoliko novih kompozicija.

FOTO: Promo materijal

Najnoviji spot singl ,,Voda zove“ na najbolji način dokazuje autentičnost ovog benda, kao i pravac za koji su se opredelili u daljem autorskom radu. U art direkciji Jasne Prolić, montaži Žarka Brecla i kolor korekciji Đurđine Tomić, spot minimalističkom estetikom dopunjava raskoš i zrelost njihovog izraza, kako u pogledu muzike, tako i u pogledu teksta.

Nakon pet godina od nastanka, Weird Fishes zvanično dobijaju prvo izdanje za buduću bogatu diskografiju. U predstojećoj godini nadaju se brojnim nastupima i predstavljanju albuma u proširenom sastavu sa bendom.

Sudeći po ovom debitantskom izdanju, publika će još dugo plivati i uživati u njihovom zvuku.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DANIEL MIHAJLOVIĆ JE ,,DEČAK OD 700 GODINA“

Tačno godinu dana nakon EP-a „Vremeplov“, Daniel Mihajlović je objavio novi EP, ovoga puta sa pet novih pesama, pod nazivom „Dečak od 700 godina“! EP je u novembru najavljen video spotom za pesmu „Master Mantra“, a sada je publici dostupno svih pet pesama sa ovog izdanja. ,,Neke od pesama sam cele čuo u glavi, potpuno gotove. Ne pričam o zanatskom delu, već o “boji” pesama, fluidu koji nose… Tekstovi pesama, […]

today21. decembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA