Vesti

IZABRANI FINALISTI DESETOG, JUBILARNOG, BARF-A!

today26. novembra 2021.

Background

Na deseti, jubilarni, Beogradski autorski rok festival – BARF 10, prijavilo se preko 50 bendova i autora, od kojih je 41 ušlo u zvaničnu konkurenciju. Prijavljene pesme su kao i svih prethodnih godina dosta kvalitetne i žanrovski različite, a to je ujedno i cilj festivala, da se napravi šira slika domaće rok scene, pre svega kada su u pitanju mladi i neafirmisani bendovi i autori.

Žiri zadužen za odabir finalista ni ovoga puta nije imao lak zadatak da odabere one koji će se predstaviti i na finalnoj večeri 5. decembra u Domu omladine Beograda u sali Amerikana.

URMUS kao organizator festivala želi da se zahvali svim učesnicima festivala i da im poželi puno uspeha u daljem radu. Nažalost, ne mogu svi da prođu u finale, ali i ove godine se trudimo da većem broju učesnika pružimo šansu, te je predviđen broj od 6 finalista proširen na 8 – kažu organizatori!

Finalisti BARF 10:

ZIMBABVEANSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZVEROVA (Beograd)

FRAKTAL (Kragujevac)

KONTRA KOMITET (Šabac)

ASCEND (Beograd/Aranđelovac)

IV DAN (Beograd)

IVAN KIĆANOVIĆ (Beograd)

BOL & DEE (Beograd)

TWO COINS FROM MERCURY (Srbobran)

 

Pored bendova finalista u revijalnom delu će nastupiti pobednici poslednjeg izdanja festivala ,,Rampa“ iz Pančeva, valjevski bend ,,Underforce“ (ex Vatreni prsten) koji su bili pravo otkrovenje poslednjeg finala. Kao specijalni gosti festivala nastupiće grupa D R A M.

 

URMUS se kao i uvek potrudio da zajedno sa partnerima i prijateljima festivala obezbedi vredne nagrade za pobednike i učesnike festivala BARF 10.

· prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 60.000,00 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2022. godine; digitalno singl izdanje za PGP-RTS

· druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000,00 dinara

· treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku Gitarijadu 2022. godine

· Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala.

· Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.

 

Finale je zakazano za nedelju, 5.decembar od 18.30 u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Tačna satnica i redosled nastupa bendova u takmičarskom delu biće naknadno objavljeni.

 

– Pozivamo vas da dođete u što većem broju i da podržite ove sjajne bendove! – kažu iz URMUS-a i dodaju da će se, zbog nešto teže finansijske situacije, ulaz na festival ove godine naplaćivati.

Cena ulaznice je simboličnih 200 RSD, a prodavaće se na ulazu u koncertni prostor pred početak festivala. Kupljena ulaznica će ujedno služiti i za glasanje publike.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DAVID COVERDALE LIČNO POZIVA SVOJE FANOVE NA TAŠ!

David Coverdale, po mnogima najbolji rock pevač svih vremena, snimio je i poslao video poruku svojim fanovima u Srbiji: https://www.youtube.com/watch?v=Ln8qdyCJtt8 Za ovaj spektakl na Tašmajdanu, 6.jula 2022, vlada nezapamćeno interesovanje u zemlji, regionu i inostranstvu, jer je beogradski koncert jedini na oproštajnoj turneji na kojem mu kao specijalni gosti nastupaju The Dead Daisies. Predvođeni legendarnim Glennom Hughesom, basistom i Koverdejlovim saborcem iz Deep Purple dana, The Dead Daisies su izjavili […]

today26. novembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA