Vesti

IRISH STEW OF SINDIDUN U BOŽIDARCU!

today4. marta 2022.

Background

Bend Irish Stew of Sindidun nakon dve godine pauze konačno nastavlja sa koncertnim aktivnostima. Povratnički koncert desiće se na mestu dobro poznatom beogradskoj publici, u Centru za kulturu ,,Božidarac”, u subotu, 19. marta od 20h.

Nakon velikog koncerta u Amerikani Doma omladine Beograda krajem 2019.godine i turneje po gradovima širom Srbije kojom su obeležavali 15 godina karijere, pred sam put na festival u Nemačku zaustavila ih je pandemija.

„Uhvatili smo zalet i odsvirali nekoliko odličnih koncerata pre dve godine ali smo nesrećno zaustavljeni kao i mnoge kolege na sceni. Nismo želeli u međuvremenu da pokušavamo da se uklapamo u nešto što ni za nas ni za našu publiku nije normalno, zatvorili smo se u studio i radili na novim pesmama“ kažu članovi benda i dodaju: „Nadamo se da sad napokon postoje svi uslovi da nastavimo po starom i sviramo koncerte onako kako dolikuje.”

Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu poseduje širok spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

„Uželeli smo se energije koju delimo sa ljudima, to može jedino uživo. Uželeli smo se i svojih pesama koje toliko dugo nismo svirali da sad imamo utisak kao da su nove. Jedva čekamo da se popnemo na binu” poručuje Irish Stew.

FOTO: Marko Ristić

Kao podrška će natupiti bend Loch Whiskey, interesantan beogradski sastav koji svojim akustičnim pristupom predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje tradicionalnog irskog folk repertoara.

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska) i kafeu ,,Božidarac” po ceni od 500 dinara.

FOTO: Bojan Stevanović

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

OBJAVLJEN GLAVNI MUZIČKI PROGRAM KONTAKT KONFERENCIJE

Kontakt konferencija, najveći događaj profesionalaca muzičke industrije, održaće se od 24. do 26. marta na više lokacija u Beogradu, a poznat je i program glavnog muzičkog dela konferencije.  Prve večeri Kontakta 2022, 24. marta, u Zadužbini Ilije M. Kolarca, nastupiće pijanistkinje Branka Parlić i Nataša Penezić. Na programu koncerta ,,Pavana and more" biće dela za dva klavira i za klavir solo Stiva Martlanda, Gevina Brajersa, Meredit Monk, Dragoljuba Ilića Ilketa, Vilijama Dakvorta i […]

today2. marta 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA