Vesti

,,THE OTHER SIDE OF MAKE – BELIVE“ – SEDMI ALBUM INTERPOLA JE TU

today15. jula 2022.

Background

Prepoznatljiv i više nego unikatni njujorški rock trojac, Interpol, je danas za Matador Records objavio svoj sedmi studijski album „The Other Side of Make-Believe“.

Produciran od strane legendarnog tima Flood i Moulder, sedmi album grupe Interpol remek-delo je tuge, tame i introspekcije. Prožet istinskom čežnjom i novootkrivenom milošću, „The Other Side of Make-Believe“  istražuje zlokobne podzemne struje današnjice. Gitare Daniela Kesslera penju se prema nebu, Samuel Fogarino razbija svoju perkusionističku preciznost na čudne ritmove, dok vokal Paula Banksa odiše dubokom, čežnjivom ranjivošću.

Stvaranje albuma započelo je tokom 2020. godine na isti način kao i mnogi albumi iz razdoblja pandemije, sa tri člana benda rasturenih po svetu, koji su svaki pojedinačno pridonosili svojim pisanjem i snimanjem. Početkom 2021. Interpol se ponovo okupio kako bi razradio novi materijal, pre nego su ga završili kasnije te iste godine, radeći po prvi put sa produkcijskim veteranom Flood-om (Mark Ellis), kao i ponovno sarađujući sa bivšim koproducentom Alanom Moulderom. Samostalno pisanje u tim ranim fazama na sve četiri strane sveta dalo je članovima određenu perspektivu u razmišlnjanju.

,,Stvarno smo izvukli najbolje moguće iz ove situacije.”, rekao je Fogarino, a Kessler potvrđuje: ,,Raditi sam u početku je bilo sirovo, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje.“

U Interpolovoj verziji Vennovog dijagrama svaki je član pronašao način da proširi svoj svojstveni krug u savršenom skladu.

FOTO:  Ebru Yildiz

Dok je Banks bio zatvoren u Edinburghu gotovo devet meseci, udobno je bio smešten u stolicu kraj prozora sa olovkom, blokom i bas gitarom atipične krem boje. “Obično pišemo uživo, ali po prvi put ne vičem uz bubanj” kaže Banks. ,,Daniel i ja imamo dovoljno jaku hemiju da sam mogao da zamislim kako bi moj glas mogao da nadopuni scratch demo snimke koje mi je poslao mailom. Onda sam mogao da utišam momke na svom laptopu i da lociram te šarene melodije i prenesem poruku na skroman način.”

Na ovom albumu, duboko međuljudsko razumevanje znači da svaki član poštuje snage drugoga bolje nego ikad, dopuštajući elementarne kvalitete Interpola da zablistaju. Pesmu po pesmu, slikovito objašnjeno, Kessler ,,skicira arhitektonski nacrt” (uvek dok gleda neki film — mesto inspiracije za gotovo svaku pesmu u katalogu benda), Banks ,,uokviruje umetnička dela na zidu”, a Fogarino ,,slaže nameštaj” tako da ima određeno pozicioniranje i nameru.

Fogarino ističe da je uloga Flood-a u ovoj situaciji ,,bila hiperbolizacija svih naših dobrih osobina. Naš bend nikada nije eksploatisao rock ‘n’ roll, bez velikih udaranja bubnjeva ili zavijajućih solaža, pa je locirao srž iskrenosti u našem zvuku i pronašao način da je proširi. Postoji fraza koju volim kod perkusionizma: ‘ritam mrzi melodiju’ — najbolja vrsta sviranja na bubnjevima ili potpuno naglašava ono što se prenosi, ili se provlači kroz to.“

„The Other Side of Make-Believe“ uskoro će postati jednako poznat u svesti javnosti kao što je već poznat Paulu Banksu, Danielu Kessleru i Samu Fogarinu. Paradoksalno, noirish trio izdržao je gotovo sedam albuma i nekoliko turbulentni izmena postave daleko bolje nego što je iko mogao predvideti, nikad ne dopuštajući da im pobegne osećaj svrhe. S vremenom su oznake poput ‘alternativni’ i ‘indie’ čak izbledele iz vidokruga. Oni su danas jednostavno rock grupa jedan od svojstvenijih,doslednijih i trajnijih rock grupa 21.veka do sada. I četvrt veka nakon osnivanja, bend je ponovno zahuktao.

The Other Side of Make Believe

1. Toni

2. Fables

3. Into The Night

4. Mr Credit

5. Something Changed

6. Renegade Hearts

7. Passenger

8. Greenwich

9. Gran Hotel

10. Big Shot City

11. Go Easy (Palermo)

FOTO: Cover albuma

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

IZABRANO 45. POLUFINALISTA ZA NAGRADU MILAN MLADENOVIĆ 2022.

Polufinalna lista za Nagradu Milan Mladenović 2022 je tu i  broji 45 pesama odabranih od strane stručnog žirija! Nakon preslušavanja 219 pesama iz čitavog regiona, koliko je bilo prijavljenih na konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2022, a koje su ispunile uslove konkursa, stručni žiri je u polufinale uvrstio 45. Žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) sada ima […]

today14. jula 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA