Vesti

POZNAT JE PROGRAM INTERAKTIVNE IZLOŽBE MITRU SUBOTIĆU SUBI – SUBAsobe

today16. mart 2023.

Background

Interaktivna instalacija SUBAsoba se može videti konačno i u Beogradu, na #Kontakt2321 – 25. marta 2023. u izložbenom prostoru KULA (Cetinjska 15), ulaz je slobodan, a poznate su i sve programske celine.

Interaktivna instalacija SUBAsoba koja je 2022. izazvala veliko interesovanje u Novom Sadu, predstaviće se Beograđanima. Stvaralaštvo Mitra Subotića Sube, muzičara, kompozitora i producenta biće proslavljeno u neobičnom izložbenom prostoru Kula u Cetinjskoj 15. Instalacija će biti postavljena kao prateći program Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala.

Instalaciju čini prožimanje različitih formata u prostoru Kule u Cetinjskoj 15, uz prateći muzički program koji će se tokom trajanja izložbe organizovati u Anti Shop Elektropioniru, na istoj adresi.

Izložba koju čine fotografije, dokumenti, muzički instrumenti i drugi artefakti iz Subinog života nastala je u produkciji Fondacije Mitar Subotić Suba. Urednice programa su Vera Kopicl i Branka Parlić, kustoskinja izložbe je Bosiljka Zirojević Lečić, a producenti su Igor Lečić i Ivan Fece.

Očekuje nas izložba, zvučna instalacija, razgovori, predstavljanje novih izdanja, predavanja, projekcije video radova, džem sešni, DJ nastupi i to:

21. mart:
17.00 Kula
Otvaranje SUBAsobe – govore Rajko Božić, Ruža Subotić i Zoran Janjetov Janja; vođenje kroz izložbu – Ruža Subotić, Bosiljka Zirojević Lečić i Zoran Janjetov Janja

19.00 Anti Shop Elektropionir
DJ Brka

 

22. mart:
18.00 Kula
Predavanje Thanx Mr. Rorschach – muzikolog Milan Milojković (Novi Sad)

19.00 Kula
Subina muzika večeras: Razgovor sa Tijanom T; razgovor vodi Rajko Božić

20.00 Antishop Elektropionir
Jam session: Marina Perazić, Zoran Radomirović Švaba, Dragoljub Ilić Ilke, Goran Tomanović Tole, Ivan Fece Firči

 

23. mart:
18.00 Kula
Stručno vođenje kroz izložbu – Ruža Subotić, Bosiljka Zirojević Lečić

19.00 Kula
Promocija CD-a SUBA:NOVI SAD – učestvuju Ruža Subotić i Zoran Janjetov Janja, moderator – Petar Janjatović

 

24. mart
17.00 Kula
Predavanje Rex Ilusivii / Suba od 2013. do večnosti – izdavač i kurator Vladimir Ivković (Nemačka)

18.00 Kula
Promocija duplog vinila The Dreambird Mitra Subotića Sube i Gorana Vejvode – vinil predstavlja Vladimir Ivković i brazilski izdavač Žoao Viskonde.

19.00 Kula
Video radovi na Subinu muziku – Nebojša Krivokuća

 

25. mart:
17.00 Kula
Suba i prijatelji – Moma Rajin, Petar Janjatović, Aleksandar Žikić, Marina Perazić, Igor Popović, Ivane Fece Firči, moderator- Nebojša Krivokuća

19.00 Kula
Subina muzika u SUBAsobiVladimir Ivković

———————–
Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se sedmi put u Beogradu. #Kontakt23 očekuje nas od 23. do 25. marta 2023. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

#Kontakt23 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

FOTO: Promo

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SHAMSO 69 U FESTU: POSLEDNJI SAMOSTALNI KLUPSKI KONCERT U SEZONI

Svojim koncertom u subotu, 18. marta u klubu Fest u Zemunu, Shamso 69 završava samostalnu klupsku turneju za ovu sezonu. Ekskluzivni, samostalni koncert Shamsa 69, započeće od 22:00, a na bini će nastupati uz podršku gitariste grupe Brkovi, Alena Vlajnića. Publika će biti u prilici da uživa u pesmama iz repertoara grupe Brkovi, čiji je Shamso 69 frontmen, kao i njegovim autorskim pesmama, te obradama drugih izvođača sa ovih prostora […]

today16. mart 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA