Vesti

TO JE TAJ IGGY POP! ,,FRENZY“ NAJAVLJUJE NOVI ALBUM!

today31. oktobra 2022.

Background

Singl „Frenzy“ najavljuje novi album „Every Loser“ koji će biti objavljen početkom naredne godine.

„Kum panka“ pomerio je granice klasičnog rokenrola s’ kraja šezdesetih prošlog veka što je kulminiralo njegovom dominacijom tokom naredne decenije. Sa bendom The Stooges pokrenuo je lavinu bunta koji bio u direktnoj vezi sa tadašnjom njujorškom umetničkom andergraund scenom.

Krajem sedamdesetih započinje solo karijeru sarađujući sa Davidom Bowiem na kultnim albumima „The Idiot“ i „Lust for Life“.

Specifičnost Iggyjevog izraza se ogleda u njegovoj jedinstvenoj ekspresiji, teatralnosti, eksplozivnoj energiji i karakterističnom glasu.

FOTO: Vincent Guignet IGGY POP

Mnogi izvođači su navodili Iggyja kao neprikosnovenu inspiraciju – od Joy Divison i The Smiths preko Depeche Mode do Nine Inch Nails. U novijoj rokenrol istoriji taj uticaj se najviše primećivao tokom grunge talasa početkom devedesetih.

Pesma „Frenzy“ objavljena je za lejbl Gold Tooth Record, pod okriljem Atlantic Records. Produkciju potpisuju Andrew Watt (Eddie Vedder, Justin Bieber, Elton John, Miley Cyrus, Mick Jagger, Selena Gomez, Smokey Robinson, Bruno Mars, Sam Smith); Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) je na bubnjevima, Duff McKagan (Guns N’ Roses) na bas gitari dok Andrew Watt svira i gitaru.

„Ekipu koju sam okupio čine momci koje poznajem od kada su bili deca i ova muzika će vas polomiti. Lep dan vam želim!“ – izjavio je Iggy Pop.

FOTO: Vincent Guignet

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

LORD OF THE DANCE – SPEKTAKL NA TAŠMAJDANU U MAJU DOGODINE

Planetarno popularni irski muzičko-plesni spektakl Lord of the Dance stiže u Beograd, na Tašmajdan, 24. maja 2023. u organizaciji producentske kuće Long Play. Grandiozni scenski šou koji je osnovao 1995. irsko-američki plesač Majk Fletli posetio je više od 1.000 mesta širom sveta i videlo ga je više od 60 miliona ljudi u 60 zemalja na svakom kontinentu, što ga čini jednom od najuspešnijih plesnih produkcija. U Beogradu je Lord of the […]

today27. oktobra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA