Vesti

,,LUDA“ NA ČETIRI NAČINA, STIŽE ,,EP“ IDE PRESTER

today24. januara 2022.

Background

Svi će se složiti da je Ida Prester unikatna pojava na glazbenoj sceni, ne samo domaćoj nego i puno šire. Od samih početaka u Lollobrigidi, svojim neverovatnim optimizmom i pozitivnom energijom, već 18 godina romantičnim plesnim hitovima drma muzičku scenu, radijske stanice i festivalske pozornice. Zanemarujući kritike okoline, neopterećena i uvek verna sebi, krenuvši u samostalne vode pre nekoliko godina, krenula je i njena transformacija iz buntovne punkerke u mirnije pop-indietronica vode, zadržavši i dalje svoju specifičnu originalnost i dosljednost u nastupima i tekstovima.

U saradnji sa Pocket palmom, 2020. godine izbacuje atmosferični pop-synth singl ,,Luda“ kojim se publika odmah zarazila, te ga je Ida ubrzo prepustila domaćim producentima koji su napravili tri svoje verzije, od kojih je juče objavljen prvi, inspirisan Stooges-ima, ,,Luda (Štef’s Dog version)“ ,sa pratećim video spotom i za čiji je nastanak zaslužan Hrvoje Štefotić – Štef, koji je uz muziku i aranžman, zaslužan i za režiju i montažu video-a.

,,Pjesma je izgleda inspirativna i za druge autore pa ima čak četiri verzije i to totalno različite. Prepoznaje se po mom vokalu koji je specifičan, ali u nekim verzijama su promijenjene i harmonije i atmosfera…“, rekla je Ida za Gloria.hr portal na kojem je video juče imao premijeru.

FOTO: Screenshot

U izdanju PDV-a EP ,,Luda Remixes“, sa originalnom pesmom i još 3 nove verzije, ,,Luda (Ilija Rudman Remix)“, ,,Luda (Time To Sleep Remix)“, ,,Luda (Štef’s Dog Version)“, izlazi 18.2., a osim digitalnog formata otvorene su prednarudžbine i za lathe-cut 12″ vinyl.

Izvršni producent izdanja je doajen klupske scene Marijan Felver, koji otkriva pozadinu celog projekta: ,,Da dugo čekanje ne mora nužno biti loše, dokazuje novi Idin EP. Ideja da se promocija novog singla Luda napravi u neuobičajenom mjestu za takve prilike – noćnom klubu potaknula je razne ideje. Prva od njih bila su prikladna prateća izdanja, remixevi koje će napraviti prestižni domaći producenti. S Idom sam oko toga kliknuo na prvu, a izbor glazbenika koji će je postaviti na plesne podije nametnuo se sam od sebe. Emocija koju prepoznajem kod ljudi uvijek mi je bila najvažnija, a upravo to, osim u Idinom, nalazim u radu Ilije Rudmana, Karla Pavlovića (Time To Sleep) i Hrvoja Štefotića – Štefa. Bez obzira što je od ideje do objave EP-a s remiksevima prošlo dvije godine, sve se skupa nekako ipak dogodilo u pravom trenutku jer osim što je cijeli projekt spoj izvrsnih ljudi, sve je skupa sjajna najava nadolazećem Idinom albumu.“

Svojim upornim radom i strašću, Idine poletne plesne melodije i minimalizam u pesmama, jezgroviti tekstovi i jedinstvena estetika napravili su od nje jednu od ikona domaće pop scene!

FOTO: Ida Prester -PDV056 – Luda Remixes

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ANA POPOVIĆ NA PROLEĆE U BARUTANI!

Legendarna Ana Popović sa svojim bendom ponovo nastupa u Beogradu! Čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom u nedelju 22. maja u beogradskoj Barutani, u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj poslednji album „Live for Live“. Svoj povratak u rodni grad i proslavu dvadeset godina na sceni Ana Popović sa radošću najavljuje i kaže da su joj naročito dragi koncerti u Beogradu, budući da se […]

today21. januara 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA